Media & Entertainment

Dit zijn onze favoriete artikelen van het afgelopen jaar

2018 was een prachtig jaar voor LXRY. De Genius Edition was met bijna 58.000 bezoekers groter dan ooit en de gasten verlieten RAI Amsterdam met een glimlach op hun gezicht. Daarnaast verschenen weer de prachtigste verhalen in LXRY magazine en op LXRY.nl. Een overzicht van onze redactionele favorieten én meest gelezen artikelen online.

Beeld header: GoedFolk

Pianometropool in LXRY magazine 35

Bart-Jan Brouwer, hoofdredacteur LXRY magazine: “Qua productie vond ik dit een van de leukste items om te maken dit jaar. Voor de fotografie hebben we een witte concertvleugel van vier meter lang op de kade langs de Maas in Rotterdam laten plaatsen. Een bijzondere onderneming. Spannend ook, omdat we de gemeente niet hadden geïnformeerd.”

Beeld: John van Helvert

Interview Jacques Walch in LXRY magazine 36

Voor de fotografie lieten we Walch, die het Gooi ‘the garden of Amsterdam’ noemt, met een bord ‘Te koop’ over de Blaricummerheide lopen. We wilden ook schapen op de foto, maar dat bleek een onmogelijke klus. Ondanks de inspanningen van fotograaf John van Helvert om als een herder de schapen de juiste richting uit te sturen.”

Beeld: John van Helvert

Miljardenproject in de Alpen in LXRY magazine 36

“Qua inhoud vond ik dit het meest interessante verhaal van 2018. Ongelooflijk wat zich in het Zwitserse dorp afspeelt. Er wordt maar liefst twee miljard in geïnvesteerd om er een allesomvattende toeristische bestemming in het hoogste segment van te maken. Makelaar Guido van Hoogdalem van FIRST. leidt de lezer door het gebied en de ontwikkelingen. Boeiend!”

Ga mee op expeditie met Naturalis LXRY in magazine 36

“De mooiste hotels en resorts ter wereld zijn te boeken, maar je kunt geen plekje reserveren voor een dinosaurusopgraving. Dankzij Naturalis Biodiversity Center kan dat sinds kort wel. Hoe mooi: een steentje bijdragen aan de wetenschap en tegelijkertijd iets ervaren wat bijna niemand meemaakt. Uniek!”

Meevliegen met de nieuwste privéjet van Netjets

Susan Poeder, online editor LXRY: “Het afgelopen jaar had ik het geluk om voor het eerst in een privéjet te vliegen en hier een stuk over te schrijven. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk is om dit eens mee te maken, heb ik ook veel plezier gehad in het schrijven van dit stuk! Online artikelen zijn vaak snel en kort, maar voor dit verhaal heb ik echt de ruimte genomen om een mooie sfeerbeschrijving neer te zetten.

“Champagne?” krijgen we te horen. Hoewel de gedachte ‘it’s five o’clock somewhere’ voorbijflitst, laten we deze om 10.30 uur toch even passeren.

Het was letterlijk en figuurlijk een vluchtige ervaring en een klein beetje onwerkelijk om in een kwartier naar mijn geboortestad Groningen te vliegen.”

 

Best gelezen artikelen online

 

1. Masters of LXRY 2018 feestelijk geopend

De beurs die traditiegetrouw geopend wordt met de glamoureuze VIP Night. Naast dat dit de meest besproken dag van het event is, is dit ook het best gelezen artikel van 2018.

2. Top 5: beste luxeterrassen Amsteram

Waar worden we in Amsterdam warm van? In april raakten de eerste zonnestralen van het jaar de Amsterdamse terrassen en rukten we massaal uit om een plekje te veroveren. LXRY City 2018 geeft je de nodige hotspots.

3. Michelinrecepten voor thuis

Nieuw dit jaar op LXRY.nl zijn onze eigen Michelin recepten! 19 chefs, met in totaal 34 sterren hebben voor LXRY TV hun geheimen met ons gedeeld zodat jij thuis de sterren van de hemel kunt koken.

4. Hotel TwentySeven feestelijk geopend

Het allerduurste hotel van Nederland vind je in Amsterdam. Carsten Klint bleef een nachtje slapen.

5. Denise Boekhoorn: Niets is gek genoeg

Denise Boekhoorn is CEO van CRAVT en was in 2018 een van onze Masters of LXRY. In LXRY #32  lees je alles over haar ambities én haar vroegere droom om het wereldrecord frikadellen eten te verbreken…

6. Dit moet je verdienen om in de duurste gemeentes van Nederland te wonen

De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar het sterkst gestegen in het Gooi. Een overzicht van de tien duurste gemeentes in Nederland en wat je moet verdienen om er te kunnen wonen.