Bekijk dit spectaculaire rijtjeshuis

Rijtjeshuis

Het rijtjeshuis: een typisch Nederlandse, praktische woning. Bijna de helft van de huizen in ons land staat gekoppeld aan een huizenblok. Wellicht dat we bij LXRY normaal gesproken niet snel deze doorsnee eengezinswoning als hoogstaand vastgoedobject zouden positioneren. Maar ook wij worden weleens verrast. Dat gebeurde met deze woning, die de gemoederen onder de ‘funzoekers’ op huizensite Funda flink bezighoudt.

echt huis versus droomhuis

De meeste rijtjeshuizen die er op de markt zijn bestaan uit min of meer dezelfde indeling. Namelijk: entree met toilet en trap, woonkamer met (half-open) keuken en boven 2-3 slaapkamers, badkamer en bergzolder. Weliswaar dat we de afgelopen jaren hebben gezien hoe snelle televisie-architecten een ‘rigoureuze’ omslag schetsten. De keuken werd opengetrokken voor een “lekker ruimtelijk” effect, de trends werden minimalistisch en de eettafels groter. Maar uiteindelijk bleef de basis hetzelfde. Dat kan ook anders, zo moesten de architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs hebben gedacht. In opdracht van Funda ontworpen zij namelijk een jaren ’70 rijtjeshuis dat van binnen wel wat wegheeft van een moderne villa. Hun doel was om een kruisbestuiving te maken tussen het droomhuis van de gemiddelde Nederlander en zijn reële woning. Dus fantasy meets reality. 

Indeling

De afwijkende plattegrond geeft het huis een wel heel mondain karakter. Je zou er bijna aan twijfelen, maar als je de indeling ziet, blijkt de woning toch volledig te kloppen. De begane grond en eerste verdieping vormen samen één hoge woonkamer met luxe vide, opengewerkte keuken en grote glazen tuingevel met doorlopende, huizenhoge deuren. Je zou denken dat deze onconventionele living alle ruimte zou opslokken. Toch zijn er in de rest van het huis toch nog drie slaapkamers te vinden (een ‘torenkamer’, ‘doorzonzolder’ en ‘bedstee’), een luxe grote badkamer en werkkamer.

Klik op de foto’s om het gehele ontwerp te bekijken.

Fotografie: Funda

Meer Interior & Estate