Het monumentale Pestana Hotel in Lissabon

obrigada, pestana

Op de lange oprijlaan van mozaïek passeer je de fruitstruiken en palmbomen… In de verte glooit een babyblauw monument dat je laat wegdromen naar Zuid-Europese, koloniale sferen. Het Pestana Hotel in Lissabon bezit een koninklijke allure. Lees en kijk verder over deze statige bestemming uit de LXRY List…

pestana group

De Pestana Hotels and Resorts Group is de grootste naam uit de Portugese hotellerie. In totaal omvat het 91 hotels met meer dan 10.700 kamers en suites. Deze zijn verspreid over Europa, Zuid-Amerika en Afrika. Van oorsprong heet de vestiging in Lissabon voluit Pestana Palace Hotel & National Monument. Die status heeft het niet zonder meer verkregen. Gasten verblijven hier namelijk in het gerestaureerde paleis Valle-Flôr. Dit werd in de 19e eeuw gebouwd door een markies met een weelderige smaak. In het gros van de kamers zijn deze sporen dan ook nog duidelijk zichtbaar. Je vindt er hoge plafonds met rijke afwerkingen en kroonluchters, ornamenten en traditionele meubelstukken.

omgeving

Vanuit het Pestana Hotel hebben gasten een schitterend uitzicht op de stad Lissabon en de rivier de Taag. Het wordt omringd door een elegante en weelderige park met subtropische planten. Het eveneens chique Valle- Flôr Restaurant werd in 2010 officieel gekozen als verblijf voor het evenement Maravilhas Naturais de Portugal. Dit is een wedstrijd waarmee de mooiste natuurwonderen van het land worden vereerd.

Scroll naar beneden voor de foto’s van het Pestana Hotel.

 

Meer Travel & Experiences