Bekijk dit kubistische jacht van € 9.3 miljoen

the INDUSTRIAList

Het is ongetwijfeld één van de meest markante boten die momenteel op de zeespiegel drijft. Houd je doorgaans op autogebied meer van de robuuste Land Rover dan de slick Porsche? Dan zul je de So’Mar waarschijnlijk wel indrukwekkend vinden.

KUBISTISCHE LEEFRUIMTE

Zijn industriële uiterlijk maakt de 37.9 meter lange So’Mar een krachtige verschijning. Het geprononceerde jacht valt op door zijn vorm, kleur en materiaal. Het kinetische, compromisloze model maakt indruk, net als het gebruik van expoxy in combinatie met hout en de grijze tint. Dankzij het ‘vierkante’, vrijwel kubistische ontwerp beschikt men binnen over een fikse raampartij en bovendien royale leefruimte. Aan boord kunnen dan ook 8 gasten verblijven.Maar of dat allesbehalve-gestroomlijnde karakter zijn snelheid ten goede komt? Dat valt mee. Het jacht heeft een ‘redelijke’ koerssnelheid van 13 kilometer per uur, wat gemiddeld is voor vaartuigen van deze lengte.

TURKSE CREATIVITEIT

So’Mar werd in 2014 opgeleverd door de Turkse scheepswerf Tansu, gevestigd in Istanbul. Dat is kenmerkend. Want waar de Italiaanse rederijen bijvoorbeeld vaak een scherp, redelijk traditioneel en wit ontwerp erop na houden, kiezen de Turkse jachtbouwers vaak voor een creatievere invulling van het superjacht. Dit land staat dan ook bekend om de originele ontwerpen, zoals de gitzwarte Black Swan die Timur Bozca ontwierp, of de inlooptrap van La Passion. Beide waren eerder te zien op lxry.nl. De So’Mar slaat goed aan in het rijtje: het jacht lijkt regelrecht toe te behoren aan een superheld. Die moet er wel een goede resultatenrekening op nahouden, want de So’Mar heeft namelijk een vraagprijs van € 9.350.000, een relatief hoge prijs voor een jacht onder de 40 meter. Maar dan maak je wel indruk in de haven van Porto Montenegro.

Klik op de foto’s om de So’Mar up close te bekijken.

Meer Cars & Yachts