People & Finance

Bart Verhoef: van autowasser tot directeur MINI

Van autowasser tot directeur van MINI Nederland

De passie voor auto’s was bij Bart Verhoef, directeur van MINI Nederland al van jongs af aan aanwezig. “Zo kon ik bijvoorbeeld gedurende mijn basisschoolperiode niet wachten om op zaterdag met mijn vrienden het complete wagenpark van alle buren te wassen. Dat deed ik tot op het pad van mijn ouders, dat tot ongenoegen van hen langzaam wegzakte. Ik was dan ook verheugd om na mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit aan de slag te gaan bij BMW Group Nederland. In de afgelopen elf jaar heb ik diverse functies bekleed en sinds eind 2016 ben ik directeur van MINI Nederland.”

Iconisch design

Het typische MINI-karakter kenmerkt zich door het iconische design, dat door de jaren heen met de tijd is meegegaan maar altijd onmiskenbaar MINI is gebleven. “Sinds de introductie van de nieuwe generatie MINI in 2001 is er veel veranderd. Zo zijn naast de 3-deurs vier andere modellen aan het portfolio toegevoegd: de 5-deurs, Cabrio, Countryman en Clubman. Modellen die elk een andere doelgroep aanspreken.”, aldus Verhoef.

MINI in de toekomst

Volgens Verhoef is de elektrificatie van het productportfolio een belangrijk onderdeel van de strategie de komende jaren: “MINI presenteert in 2019 een elektrisch aangedreven productiemodel. MINI groeit wereldwijd en het is bijzonder dat Nederland daar een belangrijk steentje aan bijdraagt. Sinds 2014 rollen er namelijk MINI’s van de band bij VDL Nedcar in Born, Limburg. De fabriek die in 2012 de deuren moest sluiten, produceert inmiddels drie modellen en biedt werkgelegenheid aan meer dan 6.000 personen. Iets waar we trots op mogen zijn.”

LXRY PASPOORT Bart Verhoef

Lees meer over Bart Verhoef, de toekomst van MINI en zijn LXRY tips in het complete artikel in LXRY Magazine #32. Ontdek zijn LXRY Paspoort met onder andere zijn favoriete adresjes wereldwijd. Zo kan hij Restaurant Lo de Jesús in Buenos Aires aanraden, Saha Forest Camp op Madagaskar. En in ons eigen land Hotel Des Indes in Den Haag.

LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Fotografie: Michiel Laurens