Travel & Experiences

Pulitzer's Bar ontvangt award Best Hotel Bar tijdens Hotelnacht 2019

Het was ijskoud afgelopen weekend, maar dat weerhield 7.500 Amsterdammers er niet van om even op mini-vakantie te gaan in eigen stad tijdens Hotelnacht 2019. Deze avond werden er tevens meerdere awards uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards. De grote winnaar van de avond was Pulitzer's Bar, maar ook LXRY's favoriet Bar TwentySeven viel in de prijzen.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Alexander Sporre & Susan Poeder

Groene start van de avond

De avond werd geopend in Bar Juniper & Kin van hotel QO dat sinds april 2018 gevestigd is in Amsterdam. Deze bar won tevens de award voor meest duurzame hotelbar. Daarnaast won het hotel onlangs nog de Hotel Property Award voor meest duurzame hotel en zet daarmee een heel nieuwe standaard in sustainable luxury. In de openingsspeech blijkt dat tevens de kernboodschap te zijn: “QO gaat tot het uiterste om duurzaamheid en luxe hand in hand te laten gaan.” En luxe is het zeker: in deze bar op de 21ste verdieping heb je een fenomenaal uitzicht over hoofdstad.

And the award goes to…

Daarna is het tijd voor een kleine volksverhuizing. Het is namelijk tijd voor de Hotel Bar Awards in de Pulitzer’s Bar die – niet geheel onverwacht – de prijs voor dé Hotelbar in de wacht sleepte. SkyLounge kreeg de publieksprijs. Malabar (Jakarta Amsterdam) werd verkozen tot de beste nieuwkomer, Freddy’s Bar (Hotel De L’Europe) won de prijs voor best Classic Bar en TwentySeven werd bekroond tot de meest creatieve bar.

Nieuwsgierig naar meer? Het volledige item over TwentySeven kun je hier bekijken.

De hele avond genieten de “Amsterdamse vakantiegangers” van bijzondere cocktails en trekken ze van hotelfeestje naar hotelfeestje. Erg populair waren de ‘late night snacks’ bij toprestaurants als Vermeer, Taiko & Bord’Eau. Het laatste restaurant serveerde onder andere hotdogs gevuld met kreeft en rozen…

“De sfeer zat er goed in,” volgens organisator Vincent van Dijk. “Ondanks de winterkou was iedereen in vakantiestemming. Tot diep in de nacht werd er gedronken en gedanst en bij veel hotels stonden rijen Amsterdammers.” Hotelnacht was helemaal uitverkocht, zowel kamers als tickets. En voor wie na een rondreis binnen de grachten nóg geen genoeg had, kon op zondag zijn kater kalmeren tijdens verschillende hangover brunches.

LXRY City

Meer luxe-adressen in Amsterdam? Bestel Amsterdams meest luxe city guide via de onderstaande knop.

 

LXRY City Amsterdam