ONTWERPBUREAU VOOR AUTO’S VAN DE TOEKOMST

Legendarisch ontwerpbureau creëert auto’s van de toekomst

Pininfarina is waarschijnlijk het beroemdste auto-ontwerpbureau ter wereld. Het bedrijf werd in 1928 opgericht door autocoureur Battista “Pinin” Farina. Sinds 1951 zijn, op twee na, alle Ferrari personenauto’s ontworpen door Pininfarina. Daarnaast ontwierpen ze talloze modellen voor o.a. Alfa Romeo, Ford, Lancia, Rolls Royce en Maserati.

Legendarische familie

Naast Pinin leek de hele familie wel uit ontwerpers en coureurs te bestaan. Zo werd neefje Nino Farina in 1950 bijvoorbeeld de allereerste Formule 1 wereldkampioen. Toch is het legendarische bedrijf niet echt bezig met de geschiedenis, want het vizier staat vooral gericht op de toekomst.

H2 Speed

Pininfarina’s H2 Speed concept car is door zowel het toonaangevende blad Automobile als de Geneva International Motor Show gekozen tot het beste concept van 2016. Deze supercar wordt aangedreven door een brandstofcel. Een brandstofcel is een soort elektromotor die loopt op waterstof, en wordt vaak gezien als de aandrijving van de toekomst

Inmiddels is besloten om tien H2 Speed gentleman racers te bouwen voor $2,5 miljoen per stuk. Het worden futuristische raceauto’s met het chassis van een LMP2 Le Mans Prototype, 503 pk en dus alleen waterdamp uit de uitlaat.

Twee nieuwe concepten

De H2 Speed komt uit in 2018, maar in de tussentijd zit Pininfarina bepaald niet stil. Voor de komende Geneva Motor Show (9-19 maart 2017) hebben ze in opdracht van de Hybrid Kinetic Group een luxe sedan concept ontwikkeld. Deze “H600” zal aangedreven worden door een innovatieve en ecovriendelijke krachtbron. Daarnaast hebben ze voor oud-F1 wereldkampioen en Indy 500 winnaar Emerson Fittipaldi een nieuwe supercar ontworpen. Deze Fittipaldi EF7 gaat op de markt komen, maar veel meer willen de ontwerpers er nog niet over vertellen. Ook qua beeld teasen ze ons traditioneel met slechts één detailfoto per auto…

Beeld: Pininfarina S.p.A.

Meer Cars & Yachts