Cars & Yachts

Auto belangrijker dan geliefde blijkt uit onderzoek

MANNEN HOUDEN MEER VAN HUN AUTO

Rond Valentijnsdag kleurt alles roze en smaakt zelf de zuurste citroen mierzoet. Maar de resultaten van een recent Brits onderzoek doen je al snel van je roze wolk af vallen. De liefde van mannen voor hun auto blijkt vaak groter dan voor hun partner. Twintig procent van de mannen geniet volgens het onderzoek meer van een ritje in zijn bolide dan van een date met zijn vrouw. Ook geven mannen hun auto een naam en vergelijkt 1 op de 5 mannen zijn wagen met zijn eigen persoonlijkheid. Als klap op de vuurpijl gebruiken mannen het wassen van de auto of een ritje maken soms zelfs als excuus om hun vrouw te ontlopen.

HET BETERE BOCHTENWERK

De liefde van de man voor zijn auto wordt in LXRY magazine #32 nog eens goed duidelijk als journalist Erik van Kouwenhoven een testdrive in de nieuwe Porsche GT3, de 991 GT3 MK2, maakt: “De GT3 rijdt namelijk geweldig. Bochten nemen kan de auto als geen ander dankzij de achterwielbesturing. Waar je in een standaard gezinsauto al piepend over je voorbanden was weggeschoven, geeft de GT3 geen krimp. Bochten lijken simpelweg niet te bestaan.”

LOFZANG OP MOTORGELUID

“Negenduizend toeren, het blijft een genot om mee te maken. Het motorgeluid van de 500 pk sterke en tot 4,0 liter opgeboorde zescilinder boxermotor is prachtig – zij het dat dit vooral te danken is aan de sportuitlaat-knop op de middenconsole, waarmee een klep in het uitlaatsysteem wordt geopend voor meer herrie.”

Benieuwd naar het volledige artikel? LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop.

Tekst: Erik Kouwenhoven | Fotografie: Michiel Laurens