Geen alledaagse day-to-night fotografie

city art van Stephen Wilkes

Foto’s en schilderijen van steden zijn al jaren geliefde voorwerpen voor in huis. Gevoelsmatig brengt zo’n kunstwerk je naar de beleving van een bepaalde stad. Helaas wordt dat effect vaak nagejaagd met clichébeelden, zoals de standaard skylines of ophoping van taxi’s. Terwijl de beste stadskunst en fotografie juist vanuit een onverwachte invalshoek wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een helikopterview van bovenaf, of vanuit een kerktoren.

the netherlands

Het nieuwste werk ‘Amsterdam, The Netherlands’ van Stephen Wilkes, is daar een geschikt voorbeeld van. Dit is afkomstig uit de serie ‘Day to Night’. Voor deze foto’s nam de artiest tussen 04:00 ’s ochtends en 23:00 ’s avonds circa 3500 foto’s vanuit een vaste camerapositie, van exact dezelfde plek. Vervolgens heeft hij de beelden gebruikt om het licht van een complete dag in Amsterdam in één fotowerk te kunnen laten zien, met een naadloze overgang naar de nacht. Stephen Wilkes is de bedenker van dit concept en heeft in 2016 een TED Talk gehouden over zijn serie ‘Day to Night’.

artitledcontemporary

In Europa wordt de beroemde fotograaf Stephen Wilkes exclusief vertegenwoordigd door ARTITLEDcontemporary. Deze jonge galerie is gespecialiseerd in internationale hedendaagse kunst. De nadruk ligt op een originele manier van het gebruik van materialen en op de inhoudelijke aspecten van het werk. Ze lanceren dit jaar tevens een prachtige gebonden uitgave van de serie ‘Midnight Modern’ van Tom Blachford. Deze wordt gepresenteerd tijdens Masters of LXRY 2017 waar ze als exposant te vinden zijn. Lees hier meer over deze grootste premium lifestylebeurs van Europa of klik hier om kaarten te bestellen. Het evenement vindt plaats van 7 t/m 11 december 2017 in de RAI Amsterdam.

artitled.com

Amsterdam, The Netherlands - Day to Night - Stephen Wilkes

Arc de Triomphe, Paris - Day to Night - Stephen Wilkes

13 W Vista Cielo II - Midnight Modern - Tom Blanchford

Meer Art & Design