Arcadia A85S, de stoere jongen op zee

compacte bikkel

De nieuwste aanwinst van Arcadia Yachts telt ‘slechts’ 26 meter. Maar door zijn opvallende gestalte zou je hem van een afstand waarschijnlijk groter schatten. De Arcadia A85S is volgens het Italiaanse scheepvaartbedrijf een ‘people centered yacht‘. Dat blijkt vooral uit de immense leefruimte. Want alleen al de ruimte op het (buiten)dek is met zijn 100 vierkante meter goed voor het dubbele van een gemiddeld Amsterdams appartement. In totaal beschikt het over 6 slaapkamers, exclusief de slaapplek van vier crew-members. Het opvallende jacht zal waarschijnlijk één van de smaakmakers zijn op de Cannes Yachting Festival in september.

sky lounge voor 365 dagen per jaar vaarplezier

Bijzonder aan de Arcadia A85S is ook de innovatieve nieuwe ‘sky lounge’. Deze feature is ook de reden voor zijn bijzondere en rechthoekige vorm. Met deze constructie verschijnt er namelijk een derde dek aan boord, afgesloten door een raampartij. Dat is handig op de koele avonden in de zeewind, kunnen wij ons zo voorstellen. Zeker aangezien het derde dek over klimaatcontrole beschikt. Met die eigenschap nodigt het jacht uit om 365 dagen per jaar op het water te verblijven. Wie heeft er nog een huis nodig? Aantrekkelijk is ook het energieverbruik van de A85S. Dat, voor een luxe jacht, een relatief milieuvriendelijk karakter heeft. De technische kenner heeft misschien al opgemerkt dat er op slimme wijze zonnepanelen in de deuren van het jacht zijn geïntegreerd. De overige beglazing is thermisch geïsoleerd, wat ook bijdraagt aan een lager verbruik.

arcadia yachts

Het hoofdkantoor van Arcadia Yachts is gevestigd in Napels, Italië. De stijl van de jachtbouwer laat zich omschrijven als een hybride zoekvorm tussen binnen- en buitenruimtes. Dat vertaalt zich in moderne jachten waar de gebruikers de scheidslijnen tussen beide gedeeltes naar wens kunnen bepalen, zoals ook te zien is bij de Arcadia A85S. Verder staat het bedrijf voor een ‘sterke verbinding tussen mens en natuur‘. Dat moge je bekoren of niet, het interieur van de A85S zullen de meeste boten liefhebbers waarschijnlijk waanzinnig vinden.

Klik op de foto’s voor een impressie van dit jacht.

Meer Cars & Yachts