Aftermovie Masters of LXRY 2016

Over Masters of LXRY

De wereldwijde luxe markt is een miljardenindustrie die blijft groeien. En de afgelopen jaren groeide de beurs Masters of LXRY mee en werd door de jaren heen steeds invloedrijker. Internationaal toonaangevende merken kiezen voor dit podium om primeurs en noviteiten aan het grote publiek te presenteren. De nieuwste trends en mogelijkheden op het gebied van (internationale) kunst, design en interieur vind je op Masters of LXRY. Hier maak je kennis met de laatste ontwikkelingen op het gebied van beauty & health, loop je binnen in volledig ingerichte villa’s, zie je de meest exclusieve projecten. Alle grote luxe automerken showen hun mooiste bolides, de meest vooraanstaande kunstgaleries zijn vertegenwoordigd.

Masters of LXRY heeft zich inmiddels bewezen als entiteit in de wereld van premium lifestyle. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar.

2017: DESIGN EDITION

Masters of LXRY maakt haar naam als Europa’s grootste premium lifestyle event méér dan waar. Hier vind je de meest gevestigde merken en bedrijven uit de luxe-industrie onder één dak. Vijf dagen lang. Een ‘luxestad’ wordt het wel genoemd. En dat is het ook. Een pop-up luxestad. Gebouwd op de pijlers kwaliteit, ambacht  en uniciteit. In vijf hallen verdeeld over een recordoppervlakte van bijna 40.000 vierkante meter kom je dit jaar alles tegen wat een stad een stad maakt: hele huizen, restaurants, galeries, tuinen, unieke juwelen en horloges,  zwembaden, auto’s, boten, pleinen, markten, theaters… en mensen.
Dit jaar staat Masters of LXRY in het teken van design, waarmee de beurs een eerbetoon brengt aan het Nederlands designtalent. Het biedt de bezoekers een unieke kijk in Nederlandse kunst, architectuur, mode en industrieel ontwerp.

 

2016: JUBILEUM EDITIE

Vorig jaar vierde het event zijn vijftienjarige jubileum. Gedurende vijf dagen vonden in totaal 50.450 bezoekers hun weg naar de beurs (5.000 meer dan het jaar daarvoor). Deze kwamen binnen in het Elicium Centre, waar middels een galerie de hoogtepunten en spraakmakende primeurs van vijftien jaar Masters of LXRY in beeld waren gebracht.

GROOTSTE HORLOGE COLLECTIE VAN EUROPA

Ook dit jaar tekent Gassan voor de allergrootste stand ooit in de historie van deze beurs. Hier vind je de mooiste merken op het gebied van horloges en juwelen. De nieuwste collecties, de meest unieke exemplaren, primeurs, bijzondere samenwerkingen, echte verzamelstukken. En daarbij is het een uitgelezen kans om kennis te maken met de familie achter het juwelenhuis van Gassan, ze staan er allemaal om je persoonlijk te adviseren. Daarbij is het de enige plek waar Gassan de allergrootste horlogecollectie van Europa presenteert. Denk: Rolex, Cartier, Jaeger-LeCoultre en OMEGA.

WERELDEN VAN LUXE

De vijf hallen van het grootse Europacomplex van de RAI Amsterdam zijn tijdens Masters of LXRY 2017 onherkenbaar verbouwd tot unieke werelden. Van travel, leisure & craft tot fashion, beauty & lifestyle en van design, outdoor & rolling gastronomy tot Art Avenue, House of Limiteds, The Gallery en de sympathieke new luxury op The Market.

BUSINESS MONDAY

De maandag, tevens laatste dag,  heeft een eigen karakter ten opzichte van de andere dagen. Inmiddels heeft deze dag de status verworven van de grootste netwerk dag van Nederland: Business Monday. Er zijn inspirerende sprekers, borrels en activiteiten georganiseerd door Masters of LXRY en de exposanten zelf, waarvan sommige alleen op uitnodiging.  Tijdens de jaarlijkse Leading Ladies Lunch en de Herenborrel komen meer dan 150 vrouwen/mannen bij elkaar, variërend van politici, topsporters, BN'ers, captains of industry en ondernemers om elkaar te inspireren in een ongedwongen omgeving.

 

CHARITY - CRUYFF FOUNDATION

Masters of LXRY zet zich al vijftien jaar overtuigd in voor goede doelen. Maatschappelijke betrokkenheid is niet alleen een taak van de overheid, maar van ons allemaal. Door de jaren heen heeft Masters of LXRY met verschillende grote en minder grote initiatieven samengewerkt. In 2016 was dit onder de noemer 'Een knuffel voor Emma' voor het Emma Kinderziekenhuis ten behoeve van de nieuwe afdeling Neonatologie. 

2017: Cruyff Foundation

“Alleen kun je niets, je moet het samen doen.” Deze woorden van Johan Cruijff zijn al bijna net zo legendarisch als het voetbalicoon zelf. Het zijn ook precies de woorden die de missie van de Cruyff Foundation perfect weergeven: jeugd wereldwijd vooruitbrengen door beweging. Letterlijk. Want elk kind verdient een gezonde toekomst. Die doelstelling wordt bewerkstelligd door projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolpleinen14 en andere sportprojecten voor kinderen met een beperking of onvoldoende middelen. Steun de Cruyff Foundation en adopteer een knuffel voor in de grote kerstboom tijdens Masters of LXRY. De opbrengst wordt gebruikt om speciaal voor kinderen met een beperking sportmaterialen aan te schaffen, zoals zitski’s. Naast de knuffel kan men ook kiezen voor een speciaal bronzen beeld van een wijzende Cruijff – symbolisch voor de manier waarop hij op geheel eigen wijze richting gaf aan het voetbal en de Cruyff Foundation.
cruyff-foundation.org

RAI AMSTERDAM

Het Europacomplex van RAI Amsterdam is het decor van Masters of LXRY, met zijn geheel gerenoveerde entree. De 40.000 vierkante meter zal zich verspreiden over 5 hallen, waarbij afwisseling zal zijn tussen expositie ruimtes, stands, podia met live entertainment, lounge area's, restaurants en bars. Masters of LXRY is ook gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Entree Elicium, Europacomplex, Europaplein 22, Amsterdam. Klik hier voor de route naar RAI Amsterdam.

Menu