Beauty & Fashion

Netwerken op Amsterdam Fashion Week

Het halfjaarlijkse mode-event, dat is verhuisd van het Westergasterrein naar het Museumplein, werkt als een magneet op bloggers, influencers, creatieven en modeminnaars. Amsterdam Fashion Week is dé gelegenheid om kennis te maken met nieuw modetalent, gearriveerde fashionvedetten en glamoureus Nederland. Want naast shows, is het ook feest. Je kunt zelfs met een gids in het Rijksmuseum mode bekijken of van een borrel genieten in de P.C. Hooftstraat, terwijl nieuwe collecties worden onthuld.

Tekst: Susan Poeder & Margo Vansynghel, Floris Kappelle
Beeld: Brunel Johnson

Sustainable fashion

Couturier Ronald van der Kemp had de eervolle taak om AFW te openen en weet als geen ander te laten zien hoe duurzaamheid en couture hand in hand kunnen gaan. Buy less, choose well is steeds vaker het credo. Naast dat er ieder seizoen een nieuwe collectie te vinden is, willen mensen vaker een garderobe met kledingstukken die langer meegaan. Op de catwalk verschijnen vaker draagbare fashion items, wat ook kenmerkend is voor Amsterdam Fashion Week. Het event wordt steeds toegankelijker voor het grote publiek. Zo organiseert AFW naast de prominente fashion shows ook Industry Talks (zaterdag 7 en zondag 8 september) die in het teken staan van duurzaamheid, innovatie en vrouwelijk ondernemerschap. Hier wil je dus bij zijn.

Ook leuk om te lezen: Reportage Less is More

LXRY List 2019

Amsterdam Fashion Week is één van de tien netwerkevents die je niet mag missen volgens LXRY List 2019. Dit koffietafelboek (€50) bevat de beste luxe adressen van de Benelux. Benieuwd wie er nog meer in onze lijst staan? Klik dan op onderstaande link om LXRY List in huis te halen.

LXRY List 2019