Travel & Experiences

Als koning worden behandeld

Afgelopen week werd bekend dat Hongkong, Singapore en Parijs de duurste steden ter wereld zijn. Dat Singapore op nummer 1 staat, is niks nieuws. De stad is namelijk 6 jaar op rij benoemd tot duurste stad ter wereld. Wat wel nieuw is: de eerste plaats wordt dit jaar gedeeld met 2 andere steden. Maar ook in de Benelux word je als koning behandeld, we hebben 3 topadressen op een rij gezet.

Tekst: Margo Vansynghel
Redactie: Nathalie Wittendorp

Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 is een conceptstore zonder weerga. Het historische pand, gelegen op het gelijknamige adres in Antwerpen, werd compleet onder handen genomen. Er werd toen ook plaats gemaakt voor een restaurant dat tot de beste groenterestaurants van de Benelux behoort en een penthouse met hotelservice dat je voor 1300 Euro per nacht afhuurt. In de store vind je geen fast fashion, maar een zorgvuldig gecureerde selectie modeartikelen, cosmeticaproducten en designobjecten van topnamen.

Het Arsenaal

Gelegen in het historische vestigingstadje Naarden, vind je Het Arsenaal. De conceptstore is de ideale omgeving om je te laten inspireren op het gebied van interieur, design, fashion, kunst en lifestyle. Het is een initiatief van Nederlands bekendste interieur architect Jan des Bouvrie en zijn partner Monique des Bouvrie. Deze interieurontwerpster en -styliste heeft met kleuren, accessoires en bijzondere objecten een warme sfeer gecreëerd binnen de witte muren van het rijksmonument, dat in het verleden werd gebruikt als opslagplaats voor wapens en munitie.

Senteurs d’Ailleurs

Schoonheidsinstituut Senteurs d’Ailleurs is een soort speakeasy. In de gelijknamige Brusselse winkel gaat immers een spa schuil, waar je terecht kunt voor gezichts- en lichaamsverzorging. Toch is de winkel zelf al jaren het topadres voor exclusieve cosmetica en parfum in de stad. Dankzij in donker en licht opgedeelde secties katapulteert het statige winkelpand je meteen naar sprookjesland. In het donkere bos shop je haute parfumerie en in het witte paradijs cosmetica van topmerken. Je vindt er naast zeldzame geuren ook nichemerken van topparfumeurs en modemerken die je niet in het reguliere commerciële circuit vindt.

LXRY List 2019

Graanmarkt 13, Het Arsenaal en Senteurs d’Ailleurs zijn drie van de topadressen uit de LXRY List 2019. Dit koffietafelboek (€50) bevat de beste luxe adressen van de Benelux. Benieuwd wie er nog meer in onze lijst staan? Klik dan op onderstaande link.

LXRY List 2019