Culinaire hotspots op Masters of LXRY 2019

Masters of LXRY zet een ware food experience neer met meer bijzondere restaurants, bars en lounges dan ooit tevoren, verspreid over vijf beurshallen: unieke culinaire hotspots die alle beursdagen zijn geopend. Een overzicht.

Lukowitz

Een Lukowitz-Tartine is een eetbaar luxegoed. Elke tartine is handgemaakt (op bestelling) van verse, hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. De verfijnde en aanpasbare sandwichcollecties verrassen elke gast. Tijdens Masters of LXRY zal Lukowitz haar volledige portfolio presenteren. Het all-day arrangement is met zekerheid het meest bijzondere wat je ooit op tafel hebt gezien.

Indy Truck

U hoeft niet naar Bangkok om de heerlijke Thaise cuisine te ervaren: kom naar foodtruck INDY. De chef maakt gebruik van verse ingrediënten, wat u meteen proeft en ruikt. Van milde, zoete smaken tot frisse en pittige bites, van smeuïge vlees- en visgerechten tot veganistische specialiteiten.

HY Class Frietkar

Friet die vers wordt gesneden en afgebakken en vervolgens wordt voorzien van diverse luxe mayonaisevarianten: allemaal vanuit een luxe foodtruck op de beursvloer dit jaar. Tevens biedt Hy Friet speciale toppings zoals rivierkreeftjes, limoenrasp en peterselie, parmezaanse kaas of tomatenbasilicumsaus. Voldoende redenen dus om een bezoekje te brengen aan deze bijzondere foodtruck en meerdere smaaksensaties uit te testen.

HY Wijn

De Citroën HY is een wijntruck die van alle markten thuis is: van verse pasta tot een heerlijk stukje malse biefstuk. Zoals de naam HY Wijn al verklapt, worden de hapjes geserveerd met een scala aan bijpassende wijnen.

Anne&Max

Dit jaar in de ruime lobby van de beurs is Anne&Max de plek voor ontbijt, koffie, lunch, high tea of high wine: uitsluitend authentieke en gezonde producten die op milieuvriendelijk wijze zijn geproduceerd, zoals verse ijsthee, sappen of kakelverse croissants. Sit down en enjoy.

Burgerij

Op Masters of LXRY brengt Burgerij burgers mee met de beste kwaliteit, geserveerd met verschillende smaaksensaties en altijd met top of the bill vlees. De heerlijke sappige burgers komen rechtstreeks van de grill. Ze bestaan uit verse ingrediënten en worden à la minute gebakken.

Concepts on Location

Concepts on Location is door chef Vincent Langendorff, ooit begonnen in het Okura Hotel, opgestart met de wens om dé Aziatische cateraar van Nederland te worden. Door verschillende concepten te bundelen, kan men uit het lekkerste van Azië kiezen. En dus laat Vincent de meest exclusieve sushiband ooit op Masters of LXRY lopen.  

Satéclub

Bij de Satéclub beleeft men saté op zijn best met mals varkens- of kippenvlees. De Satéclub marineert zijn saté volgens eigen Indonesisch familierecept en gegaard op een houtskoolgrill. Zoals elk jaar letterlijk en figuurlijk een hotspot op de beurs.

Zagt Amsterdam

Met het exclusieve recht om Hidagyu-vlees uit Japan naar ons land te importeren, presenteert Zagt Amsterdam op Masters of LXRY een restaurant met geweldige vleesgerechten. Respect en puurheid zijn de belangrijkste kernwaarden en zo is deze hofleverancier geen gewone slager, maar een ‘boutique des viandes’ voor de fijnproevende vleesconnaisseur.

Catch by Simonis

Het familiebedrijf Simonis is meer dan een eeuw beroemd op de Scheveningse markt. Oesters zijn een belangrijk onderdeel van restaurant Catch by Simonis. Bezoek de prachtige, nieuwe oesterbar op Masters of LXRY voor een wandeling door de oesterkaart en combineer het ziltige goud van de zee met een glaasje Moët Ice Impérial, Veuve Clicquot Yellow Label of Dom Perignon.

Vitamine Bo

Vitamine Bo bereidt tijdens Masters of LXRY de allerlekkerste verse smoothies en fruitsappen. Puur fruit en groente, dus puur gezond. Met een vrolijke fruit aankleding, stralende gastvrouwen en een opvallende blauwe oldtimer foodtruck zijn ze niet te missen.

Encore by Simonis

Dit visrestaurant is al sinds 1880 een begrip in Scheveningen en ver daarbuiten en opent dit jaar voor het eerst de deuren op Masters of LXRY. Het ‘shared dining concept‘ heeft gerechten met een Aziatische twist in een luxe jasje op het menu staan. Met de Love Edition staat passie voor vakmanschap centraal en dat is precies wat Encore by Simonis belangrijk vindt en elke dag weer nastreeft.

De BallenBar

Op Masters of LXRY tillen Michelin-sterrenchef Peter Gast en Souschef Jeroen Elijzen met De BallenBar de bitterbal naar een hoger niveau met vullingen zoals chorizo, oude kaas-spinazie, bouillabaisse en truffel.

De Barabus

Surinaams-Javaans eten volgens écht familierecept: eten zo goed zoals alleen oma’s dat kunnen maken. De Barabus probeert dit stukje cultuur over te brengen en iedereen te laten genieten van originele gerechten in een modern jasje dat met veel liefde en passie wordt gemaakt.

Rich Pork

Richard Matulessy, de voormalige executive chef van het Amstel Hotel, startte in 2016 een culinaire foodtruck Rich Pork. De rollende keuken met 25 jaar ervaring in de hotellerie staat geheel in het teken van het Baambrugs big, een speciale zelf-ontwikkelde kruising van varkensrassen die wordt gehouden op Boerderij De Lindenhoff in Utrecht. Deze stoere foodtruck onderscheidt zich met home-made, E-nummer vrije en eerlijke producten en kennis, ambacht en passie.

All About Wine

Marc & Simone Mulder van All About Wine selecteerden speciaal voor Masters of LXRY wederom pareltjes van wijnen. Altijd op zoek naar wijnen met een bijzonder verhaal. Daarom presenteren zij dit jaar met oprechte trots drie prachtige wijnhuizen; Montes uit Chili, het Portugese Esporão en MezzaCorona, marktleider in de Noord-Italiaanse regio Trentino. Proost.

Pittige Dames

De Pittige Dames steken de klassieke hotdog in een nieuw jasje. Voor deze gourmet hotdogs is niets te gek. Van verse truffel tot bladgoud. Je ziet het allemaal bij de Pittige Dames Hotdogtruck tijdens Masters of LXRY.