Masters of LXRY

Masters of LXRY brengt van 10 t/m 14 december 2020 The Royal Edition naar de Amsterdamse RAI. Organisator Yves Gijrath: “2020 is een bijzonder jaar met veel grote events. We zien de behoefte aan meer hoffelijkheid naar elkaar en de wens van ondernemers om ook royaler te zijn en tegelijkertijd de behoefte om het ondernemerschap meer te vieren. Gedrevenheid van de deelnemers, de Masters, die vijf dagen lang uitpakken om de bezoekers maximaal te kunnen bedienen.

Beeld: Goedfolk

Masters of LXRY mag zich sinds 2019 jaar ‘World’s Leading Luxury Event’ noemen en is de enige plek waar het beste uit de wereld van kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel onder één dak wordt getoond.

De vijfdaagse beurs, die zijn oorsprong vindt in 2002, zal tijdens The Royal Edition groter zijn dan alle voorgaande edities. Met meer dan 500 standhouders op een oppervlakte van circa 55.000 vierkante meter. Ruim 60.000 bezoekers vanuit de hele wereld bezochten Masters of LXRY – The Love Edition 2019 in de RAI Amsterdam, er werd voor ruim 250 miljoen aan transacties gedaan. Auto’s, horloges, vastgoed- investeringen en boten genoten grote belangstelling onder de bezoekers.

Walk of Love

Bijzonder tijdens Masters of LXRY 2019 was de impactvolle Walk of Love. Geen rode loper, maar een liefdeshal waarin bekend Nederland het hart liet spreken voor de Hartstichting. Binnen het thema LOVE stond de samenwerking tussen Masters of LXRY en de Hartstichting centraal. Ruim honderd bekende Nederlanders waaronder Piet ParisJan des Bouvrie en Piet Boon hebben een unieke cover ontworpen voor LXRY’s LOVE Magazine.

Het kosmopolitische karakter van Amsterdam sloot naadloos aan op de pijlers van innovatie, vakmanschap en ervaringen. Bedrijven die dat principe begrijpen zijn volgens Gijrath de winnaars van de toekomst. Gijrath: “Het is do or die. De continue veranderingen maken het ondernemerschap uitdagender maar ook complexer. Je moet jaarlijks blijven innoveren en verrassen om de steeds veeleisendere consument aan boord te houden.”

Tijdens de 2019 editie van het evenement was er dan ook veel aandacht voor live-experiences, waarmee de trend wordt onderbouwd: ervaring is het nieuwe luxe. Om het vakmanschap te laten spreken bracht Gassan de grootste horlogecollectie van Europa mee naar het vijfdaagse beursfestival. Benno Leeser, CEO Gassan Diamonds: “Wederom hebben we een recordaantal aan verkopen gerealiseerd en daar zijn we erg blij mee.” Louwman Exclusive Cars presenteerde de snelste en volledig elektrische auto en werd een bezoek aan de grote zaal in het Concertgebouw nagebootst met een levensgrote experience-box.

Het pop-up sterrenrestaurant M40 waar 23 sterrenchefs 40 Michelinsterren voor met zich meebrachten was vijf dagen uitverkocht. Volgend jaar zal het restaurant uitbreiden naar M42 met iedere dag ook een internationale chef, waarmee zij een nieuw wereldrecord wil vestigen.

Meest besproken event van het jaar

Masters of LXRY is gedurende vijf dagen het epicentrum van luxe, een benchmark in de wereld van premium lifestyle. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar. Het is het podium waar vrijwel alle grote spelers uit de luxe-industrie hun noviteiten en primeurs presenteren aan het grote publiek. Tijdens de beurs wordt genoten van een inspirerende dag uit, van de nieuwste collecties, unieke stukken en primeurs, van heerlijk eten en drinken, van modeshows van topdesigners en van bijzonder live entertainment.

Entreekaarten zijn medio 2020 te bestellen via LXRY.NL

Facts & Figures

Locatie: Europacomplex, RAI Amsterdam
Entree: Elicium Centre
Data: 10 t/m 14 december 2020

Openingstijden:
Donderdag 10 december 20.00 – 01.00 uur (invite only)
Vrijdag 11 december 13.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 12 december 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 13 december 11.00 tot 21.00 uur
Maandag 14 december 12.00 tot 19.00 uur (Business Monday)

Toegangsprijs:
Via LXRY.NL te bestellen € 50 p.p.p.d. (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag) en tevens verkrijgbaar aan de kassa.

Dresscode:
Donderdag: strictly Black Tie
Vrijdag t/m zondag: strictly Tenue de Ville
Maandag: strictly Business Suit