Welcome to
Masters of LXRY 2019

Masters of LXRY brengt van 12 t/m 16 december de liefde naar de Amsterdamse RAI. Liefde voor vakmanschap, passie voor perfectie, voor bijzondere ontwerpen, unieke uitvoeringen, liefde voor de gastronomie, voor al het moois dat de wereld te bieden heeft. The LOVE Edition dus, zo luidt het thema van Masters of LXRY 2019. De grootste en meest prestigieuze premium lifestylebeurs van de wereld staat meer dan anders in het teken van de gedrevenheid om de beste te willen zijn. Gedrevenheid van de deelnemers, de Masters, die vijf dagen lang uitpakken om de bezoekers maximaal te kunnen bedienen.

Beeld: Goedfolk

Masters of LXRY is de enige plek waar het beste uit de wereld van kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel onder één dak wordt getoond, gebouwd op de pijlers kwaliteit, ambachtelijkheid en uniciteit. Hier komt men alles tegen wat een stad een stad maakt: hele huizen, restaurants, galeries, tuinen, zwembaden, pleinen, theaters… en mensen.

De beurs trekt de opwaartse lijn onverminderd door: het evenement dat zijn oorsprong vond in 2002, is dit jaar groter dan alle voorgaande edities, met 15 procent meer standhouders dan vorig jaar (>450 in totaal) op een oppervlakte van circa 50.000 vierkante meter (4.000 vierkante meter meer dan de vorige editie). Het bezoekersaantal tikte vorig jaar de 57.850 aan, een groei van 11 procent. De verwachting is gerechtvaardigd dat meer dan 60.000 bezoekers uit binnen- en buitenland dit jaar het beursfestival zullen bezoeken. Door exposanten wordt voor meer dan 250 miljoen euro aan transacties gedaan, variërend van de aankoop van horloges, juwelen en boten tot vastgoeddeals. Elk jaar wordt de lat hoger gelegd en elk jaar weer wordt die gehaald. Masters of LXRY mag zich sinds dit jaar ‘World’s Leading Luxury Event’ noemen. Met Amsterdam als trotse gastheer.

Bekend Nederland laat hart spreken

Bezoekers worden dit jaar via de moderne Elicium Entree ontvangen in de Walk of Love, een spraakmakende expositieruimte waaruit alleen maar liefde spreekt. Zoals elk jaar steunt Masters of LXRY een goed doel. Dit jaar, met de liefde als leidraad, is gekozen voor de Hartstichting. De makers van LXRY Magazine hebben daarom een Limited LOVE Edition uitgebracht. Het magazine werd gedrukt met een blanco cover en tout bekend en creatief Nederland werd gevraagd om een ontwerp hiervoor te maken. De reacties waren overweldigend, de liefde bleek een bron van inspiratie. Alle exemplaren worden tijdens Masters of LXRY als kunstwerken tentoongesteld in de daarvoor speciaal ingerichte Walk of Love. Bezoekers kunnen de unieke handgemaakte covers aanschaffen en de opbrengst gaat naar de Hartstichting. Straks heb je dus niet alleen een uniek collector’s item in bezit, maar steun je gelijk ook de Hartstichting en al haar vrijwilligers.

Lobby showt laatste interieurtrends en de ‘Fountain of Love’

De lobby van de beurs is dit jaar voor het eerste ingericht als een ware hotellobby en toont een weerslag van de 2020 interieurtrends. Het is bij uitstek een ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen genieten van de mooie omgeving, een lekker kopje koffie kunnen drinken en kunnen luisteren naar fijne live muziek. LXRY Magazine heeft dit jaar een eigen mediaruimte, waar de laatste edities van het blad te lezen zijn. En helemaal in de liefdesgedachte vind je hier de Fountain of Love, waar volgens een eeuwenoude traditie elk muntje een wens doet uitkomen. En die muntjes? Die gaan naar de Hartstichting: iedereen blij.

Uniek campagnebeeld vol kunst, fashion & liefde

Het campagnebeeld van dit jaar is ook een ode aan de liefde: topfotograaf Rahi Rezvani heeft samen met LXRY Magazine, styliste Pascalle Koldenhof en kunstenaar Frank Visser een bijzonder gezelschap vastgelegd, waar – hoe kan het ook anders – de liefde zegeviert. Met een speciaal voor deze editie gemaakt kunstdecor resulteerde de shoot in het meest kleurrijke beeld ooit: liefdeskoppels (Alain Clark en zijn Eva Valery Portis, Jonnie en Thérèse Boer, Debora en Dustin Huisman-Leeser,  Restaurant M-collega’s Carsten Klint en Mariska Jagt en trotse vader Rob Peetoom met zijn dochters Savana en Rochelle) dragen samen de kracht van de liefde uit. Op de beursvloer in december kunnen bezoekers als aandenken ook op de foto met dit speciaal ontworpen kunstdecor. En met de juiste hashtag natuurlijk: #LXRY2019.

Nieuw: eigen app voor Masters of LXRY

50.000 vierkante meter is groot en er is zo veel te zien en te beleven. Om het de bezoekers zo plezierig en overzichtelijk mogelijk te maken en om hen voor en tijdens de beurs te voorzien van het allerlaatste nieuws en de belangrijkste primeurs en presentaties, heeft Masters of LXRY een eigen app in het leven geroepen. Close to Masters of LXRY geeft een uniek inkijkje in het epicentrum van luxe. Elk ticket geeft automatisch toegang tot de app en zorgt voor een nog fijner bezoek: Waar kan ik dineren? Welke auto wordt gelanceerd en waar? Wat is ook alweer de dresscode? Ik wil mooie foto’s bekijken van de dag. Hoe laat start de modeshow? De app is het nieuwste paradepaardje van Masters of LXRY, zie het als jouw persoonlijke assistent op de beursvloer.

Van oesterbar tot sushiband

Masters of LXRY zet ook dit jaar weer een ware food experience neer met meer bijzondere restaurants, bars en lounges dan ooit tevoren, verspreid over vijf beurshallen: unieke hotspots die alle beursdagen zijn geopend. Zo kan je dit jaar plaatsnemen aan de grootste lopende sushiband ooit, met een veelheid aan exclusieve Japanse gerechten. Voor het eerst opent het bekende chique visrestaurant Encore by Simonis haar deuren op Masters of LXRY en rijden de beste foodtrucks van Nederland op 12 december de beursvloer op, waaronder een luxe oesterbar op wielen.

Culinair wereldrecord

Het Masters of LXRY sterrenrestaurant M*** is inmiddels uitgegroeid tot het meest spraakmakende gastronomische concept van Nederland. De belangrijkste sterrenchefs van het land staan gedurende de beursdagen samen in de keuken te koken voor gasten die vol verwachting plaats kunnen nemen in een door interior designer Mariska Jagt volledig verbouwd restaurant. In samenwerking met 23 (!) Nederlandse sterrenchefs brengt Masters of LXRY dit jaar vier avonden én een middag samen met gastheer Carsten Klint maar liefst 40 Michelinsterren naar de beurs. Elke avond wordt er gekookt door topkoks als Jonnie Boer (De Librije***), Nick Bril (The Jane**), Martin Kruithof (De Lindenhof**), Moshik Roth (&moshik**), Stefan van Sprang (Aan de Poel**), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Syrco Bakker (PURE C**), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Hotel Okura Amsterdam), Fred Mustert (Fred**), Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Erik van Loo (Parkheuvel**), Michel van der Kroft (’t Nonnetje**) en Hans van Wolde** (Brut 172, opening 2020). Deze uitzonderlijke line-up van topchefs zorgt ook dit jaar weer voor een culinair wereldrecord op Masters of LXRY.

Premium auto- en botenprimeurs

In december rijdt de allerduurste file aan premium automerken de beursvloer op. Van Porsche, Audi, McLaren en Land Rover tot Jaguar, Toyota GR Supra, Maserati, BMW en Mercedes-Benz: uniek dit jaar is dat bijna alle grote premium automerken zijn vertegenwoordigd en dit podium gebruiken om hun primeurs en noviteiten te introduceren. Ook aan de allerliefsten wordt gedacht: luxe elektrische kinderauto’s alsof ze in een Bugatti, McLaren of Maybach rijden. Het kan. Opvallend hoeveel luxe botenmerken zich dit jaar presenteren op Masters of LXRY: van sloepen tot tenders en jachten. Verdeeld over vijf hallen herbergt de beurs dit jaar een record aantal meters aan yachting.

Grootste horlogecollectie van Europa, unieke verzamelstukken

Het vooraanstaande juwelenhuis GASSAN toont dit jaar op Masters of LXRY de grootste horlogecollectie van Europa. Het biedt een unieke kans om de nieuwste modellen en verzamelexemplaren te bewonderen; van Rolex tot Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre, Tudor en OMEGA. Nergens kunnen horlogeliefhebbers hun hart beter ophalen dan hier. En daarbij is het een uitgelezen kans om kennis te maken met de familie achter het beste familiebedrijf van Nederland; ze staan er allemaal om je persoonlijk te adviseren. Zij laten de bezoekers graag de meest unieke juwelen en bijzondere collecties zien in de altijd gezellige stand die dit jaar een record van 1.200 vierkante meter telt.

 

Party’s, borrels en modeshows

Elk jaar wordt Masters of LXRY spectaculair geopend tijdens de VIP-Night, dé party van het jaar, die 8.850 gasten verwelkomt. De avond zit vol verrassingen, bijzondere gasten, muziek, dans, food & champagne. Ook alle beursdagen zijn een belevenis met internationale allure. Bijzonder aan het evenement is dat je als bezoeker net zo makkelijk front row zit bij een modeshow, een sterrengerecht eet of kennis maakt met de ontwerpers achter bekende merken.

LXRY Hospitality Lounge & House of Art

Dit jaar opent voor het eerst de LXRY Hospitality Lounge haar deuren: 600 vierkante meter exclusieve hospitality space, waar grote namen en initiatieven samenkomen om te borrelen en te netwerken. Zo brengt het Koninklijk Concertgebouworkest een experiencebox mee, waarin een bezoek aan de Grote Zaal wordt geëvenaard. Een ander bijzonder initiatief in deze ruimte op de beurs komt uit het creatieve brein van fotografe Micky Hoogendijk, die een vernuftige en interactieve manier heeft ontwikkeld om naar haar kunst te kijken. Masters of LXRY vervult steeds meer de wens om als hospitality event te fungeren, op deze plek opent daarom ook een full-service restaurant en exclusieve bar, en met dagelijks live entertainment is dit de plek voor netwerkborrels en presentaties.

In House of Art komen bekende namen uit de kunstwereld samen (onder wie de bekende kunsthandelaren Sander Bijl en Martijn Wanrooij), het is een plek waar oude en nieuwe werelden naadloos samengaan. Bezoekers maken kennis met gloednieuwe stukken in een omgeving ontworpen door de bekende interior designer Mariska Jagt (die dit jaar ook haar signatuur achterlaat in Sterrenrestaurant M***)

Nieuw: vegetarische Leading Ladies Sterrenlunch op Business Monday

Op 16 december is het tijd voor Business Monday, wanneer de ‘grootste netwerkdag van Nederland’ plaatsvindt en alle borrels en small-events op de beurs in het teken staan van netwerken op niveau. Ook de meest charmante netwerklunch voor businessdames vindt dan plaats; de populaire Leading Ladies Lunch vol topvrouwen uit de wereld van business, media en entertainment. Het betekent een samenkomst van bekende gezichten, heerlijk eten en de zwaarste goodiebag van het jaar. Voor het eerst in de traditie van deze ladieslunch zullen maar liefst vier sterrenchefs een geheel vegetarische lunch serveren.

Meest besproken event van het jaar

Masters of LXRY is gedurende vijf dagen het epicentrum van luxe, een benchmark in de wereld van premium lifestyle. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar. Het is het podium waar vrijwel alle grote spelers uit de luxe-industrie hun noviteiten en primeurs presenteren aan het grote publiek. Tijdens de beurs wordt genoten van een inspirerende dag uit, van de nieuwste collecties, unieke stukken en primeurs, van heerlijk eten en drinken, van modeshows van topdesigners en van bijzonder live entertainment.

Entreekaarten zijn te bestellen op LXRY.nl

Facts & Figures

Locatie: Europacomplex, RAI Amsterdam

Entree: Elicium Centre

Data: 12 t/m 16 december 2019

Openingstijden:
Donderdag 12 december 20.00 – 01.00 uur (invite only)
Vrijdag 13 december 13.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 14 december 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 15 december 11.00 tot 21.00 uur
Maandag 16 december 12.00 tot 19.00 uur (Business Monday)

Toegangsprijs:
Via LXRY.NL te bestellen € 50 p.p.p.d. (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag) en tevens verkrijgbaar aan de kassa.

Dresscode:
Donderdag: strictly Black Tie
Vrijdag t/m zondag: strictly Tenue de Ville
Maandag: strictly Business Suit

De actuele programmering van alle dagen en avonden is te volgen via LXRY.NL