Masters of LXRY
Genius Edition

Facts & Figures
Masters of LXRY brengt dit jaar van 6 t/m 10 december de Genius Edition naar de Amsterdamse RAI. Het is de grootste editie ooit, waar op meer dan 42.500 vierkante meter (!) ‘the best of the best’ wordt getoond dankzij de genieën van 2018: uitblinkers, merken en bedrijven die opvallen in hun vakgebied. Dit jaar staat Masters of LXRY in het teken van innovatie en vernieuwende, unieke trends en ontwerpen. De zeventiende editie is daarmee nog internationaler en eigentijdser van opzet dan ooit tevoren.

Openingstijden 2018
Donderdag 6 december 20.00 – 01.00 uur (invite only)
Vrijdag 7 december 13.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 8 december 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 9 december 11.00 tot 21.00 uur
Maandag 10 december 12.00 tot 19.00 uur (Business Monday)

Koop ticketsMet de Genius Edition is Masters of LXRY gegroeid in zowel vierkante meters als aantal deelnemers en unieke exposanten, waarmee ook dit jaar de lat weer hoger is gelegd. Het is de enige plek waar het beste uit de wereld van kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel onder één dak wordt getoond. Daarmee onderschrijft Masters of LXRY haar status als ‘grootste en meest prestigieuze premium lifestylebeurs van Europa’, gebouwd op de pijlers kwaliteit, ambachtelijkheid en uniciteit. Hier komt men alles tegen wat een stad een stad maakt: hele huizen, restaurants, galeries, tuinen, zwembaden, auto’s, boten, pleinen, theaters… en mensen.

De Genius Gedachtengang

Bezoekers worden dit jaar via het vernieuwde Elicium Entree ontvangen in De Genius Gedachtengang, waar spraakmakende personen uit de wereldgeschiedenis de kracht van Groot Denken op een ludieke wijze delen. Van Nelson Mandela tot Albert Einstein en van Oprah Winfrey tot Vincent van Gogh. De lobby van de beurs is dit jaar van de hand van de internationaal befaamde interieurontwerpers van CRAVT, waardoor bezoekers zich wanen in een eclectische, vernieuwende en ultraluxe omgeving.

Uniek campagnebeeld vol genieën

Topfotograaf Rahi Rezvani heeft samen met styliste Pascalle Koldenhof en LXRY een bijzonder gezelschap vastgelegd: creatieve geesten, uitzonderlijke talenten. Mensen die opvallen in hun vakgebied. Het zijn de masters van dit jaar, die samen symbool staan voor deze editie.

Culinair wereldrecord

Masters of LXRY is inmiddels verworden tot culinaire beleving, met dit jaar meer bijzondere restaurants, bars en lounges dan ooit tevoren, verspreid over vijf beurshallen. Unieke hotspots die alle beursdagen zijn geopend. Zo kan men dit jaar plaatsnemen aan de grootste lopende sushiband ooit, met een veelheid aan exclusieve Japanse gerechten. Dit jaar geeft ook het bekende Italiaanse restaurant Toscanini acte de présence en rijden de beste foodtrucks van Nederland op 6 december de beursvloer op.

Sterrenregen op Masters of LXRY 2018

Het grote succes van M21, het exclusieve pop-up restaurant dat vorig jaar voor het eerst haar deuren opende, heeft ertoe geleid dat dit jaar de luxebeurs nóg meer sterrenchefs aan zich heeft weten te binden. In samenwerking met 19(!) Nederlandse sterrenchefs brengt Masters of LXRY dit jaar vier avonden samen met gastheer Carsten Klint maar liefst 34 Michelinsterren naar de beurs. Elke avond wordt er gekookt door topkoks als Jacob Jan Boerma (De Leest***), Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), Martin Kruithof (De Lindenhof**), Moshik Roth (&moshik**), Stefan van Sprang (Aan de Poel**), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Bas van Kranen (Bord’Eau*, De L’Europe), Dennis Kuipers (Vinkeles*, The Dylan Amsterdam), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Hotel Okura Amsterdam), Fred Mustert (Fred**), Mario Ridder (Joelia*), Arturo Dalhuisen (The White Room*, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky), Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Erik van Loo (Parkheuvel**), Michel van der Kroft (’t Nonnetje**) en Hans van Wolde (Beluga**).  Een uitzonderlijke line-up van topchefs zorgt dit jaar voor een culinair wereldrecord op Masters of LXRY.

Meest besproken event van het jaar

Masters of LXRY is de benchmark in de wereld van premium lifestyle. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar. Het is het podium waar vrijwel alle grote spelers uit de luxe-industrie hun noviteiten en primeurs presenteren aan het grote publiek. Tijdens de beurs wordt genoten van een inspirerende dag uit, de nieuwste collecties en unieke stukken, primeurs, heerlijk eten en drinken, bijzonder live entertainment op de vele podia en modeshows van topdesigners.

Spraakmakende primeurs 2018

In december rijdt de allerduurste file aan premium automerken de beursvloer op. Van Porsche, Audi, Spyder en Land Rover tot Jaguar, Lexus, Maserati, Tesla en Mercedes-Benz. En ook aan de kleintjes is gedacht kinderauto’s van Audi tot Maserati en van BMW tot Lamborghini. Uniek dit jaar is dat bijna alle grote premium automerken zijn vertegenwoordigd en dit podium gebruiken om hun primeurs en noviteiten te introduceren.
Deze editie veel aandacht voor real-estate, watersport en vooral voor innovatie. Zo laat Masters of LXRY dit jaar een recordaantal elektrische voertuigen zien, van scooters tot auto’s en jachten. Allemaal groen en volledig op de toekomst voorbereid. House of Art is een nieuw initiatief waar verschillende grote namen uit de kunstwereld zich verzamelen. Maak kennis met de kunsthandelaren die ertoe doen. Met de artiesten zelf en uiteraard met spraakmakend werk.

Grootste horlogecollectie van Europa, unieke verzamelstukken

Het vooraanstaande juwelenhuis GASSAN toont op Masters of LXRY de nieuwste collecties, de meest unieke exemplaren, primeurs, bijzondere samenwerkingen en echte verzamelstukken. Dit jaar viert het bedrijf het tienjarig bestaan van het succesvolle Choices by DL (gelanceerd op Masters of LXRY) en presenteert het als eerste in Nederland de sieraden van het wereldberoemde merk Messika, waarmee Beyoncé onlangs werd gespot tijdens haar tournee. Het is de enige plek waar GASSAN de allergrootste horlogecollectie van Europa laat zien: unieke stukken van wereldmerken als Rolex, Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre, Tudor en OMEGA. Nergens kunnen horlogeliefhebbers hun hart beter ophalen dan hier. En daarbij is het een uitgelezen kans om kennis te maken met de familie achter het beste familiebedrijf van Nederland; ze staan er allemaal om je persoonlijk te adviseren.

Charity

Masters of LXRY zet zich al zeventien jaar overtuigd in voor goede doelen. Maatschappelijke betrokkenheid is niet alleen een taak van de overheid, maar van ons allemaal. Door de jaren heen heeft Masters of LXRY met verschillende grote en minder grote initiatieven samengewerkt. In 2016 was dit onder de noemer ‘Een knuffel voor Emma’ voor het Emma Kinderziekenhuis ten behoeve van de nieuwe afdeling Neonatologie. De Johan Cruijff Foundation was het doel in 2017 en dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Party’s, borrels en modeshows

Elk jaar wordt Masters of LXRY spectaculair geopend tijdens de VIP-Night, dé party van het jaar. De avond zit vol verrassingen, bijzondere gasten, muziek, dans, bites & champagne. Wie de beurs bezoekt zit net zo makkelijk front row bij modeshows, eet een sterrengerecht of maakt kennis met ‘Genius-people’ tijdens Night of the Stars op zaterdagavond.

Business Monday

Op maandag 10 december is het tijd voor de ‘grootste netwerkdag van Nederland’: Business Monday, wanneer alle borrels en small-events op de beurs in het teken staan van netwerken op niveau. Ook de meest charmante netwerklunch voor business-dames vindt dan plaats; de populaire Leading Ladies Lunch. Heel veel bekende namen, topvouwen uit de wereld van business, media en entertainment, bekende gezichten, heerlijk eten en de zwaarste goodiebag van het jaar.