Masters of LXRY
Love Edition

Facts & Figures
Masters of LXRY brengt in 2019 van 12 t/m 16 december de Love Edition naar de Amsterdamse RAI, waarmee de passie voor vakmanschap centraal staat. Masters of LXRY 2018 was de grootste editie ooit, waar op meer dan 42.500 vierkante meter (!) ‘the best of the best’ werd getoond dankzij de genieën van 2018: uitblinkers, merken en bedrijven die opvallen in hun vakgebied. Dit jaar stond Masters of LXRY in het teken van innovatie en vernieuwende, unieke trends en ontwerpen. De zeventiende editie was daarmee internationaler en eigentijdser van opzet dan ooit tevoren.

Masters of LXRY | Genius Edition official aftermovie 2018 from LXRY.NL on Vimeo.

Met de Genius Edition van Masters of LXRY groeide de beurs zowel in vierkante meters als aantal deelnemers en unieke exposanten, waarmee de lat weer hoger was gelegd. Het is de enige plek waar het beste uit de wereld van kunst, interieur, fotografie, fashion, gadgets, gastronomie, juwelen, horloges, boten, auto’s en travel onder één dak wordt getoond. Daarmee onderschrijft Masters of LXRY haar status als ‘grootste en meest prestigieuze premium lifestylebeurs’, gebouwd op de pijlers kwaliteit, ambachtelijkheid en uniciteit. Hier komt men alles tegen wat een stad een stad maakt: hele huizen, restaurants, galeries, tuinen, zwembaden, auto’s, boten, pleinen, theaters… en mensen.

De Genius Gedachtengang

Bezoekers werden tijdens Masters of LXRY 2018 via het vernieuwde Elicium Entree ontvangen in De Genius Gedachtengang, waar spraakmakende personen uit de wereldgeschiedenis de kracht van Groot Denken op een ludieke wijze deelden. Van Nelson Mandela tot Albert Einstein en van Oprah Winfrey tot Vincent van Gogh. De lobby van de beurs was van de hand van de internationaal befaamde interieurontwerpers van CRAVT, waardoor bezoekers zich waanden in een eclectische, vernieuwende en ultraluxe omgeving.

Uniek campagnebeeld vol genieën

Topfotograaf Rahi Rezvani legde samen met styliste Pascalle Koldenhof en LXRY een bijzonder gezelschap vast: creatieve geesten, uitzonderlijke talenten. Mensen die opvallen in hun vakgebied. Het waren de masters van dit jaar, die samen symbool stonden voor deze editie. Klik hier voor alle Masters van 2018.

Culinair wereldrecord

Masters of LXRY is inmiddels verworden tot culinaire beleving, met in 2018 meer bijzondere restaurants, bars en lounges dan ooit tevoren, verspreid over vijf beurshallen. Unieke hotspots die alle beursdagen open waren. Tijdens Masters of LRY 2018 gaf ook het bekende Italiaanse restaurant Toscanini acte de présence en reden de beste foodtrucks van Nederland op 6 december de beursvloer op. Als klap op de vuurpijl werd het wereldbekende sushiconcept SushiSamba nagebouwd op de beurs in de stand van CRAVT (die dit jaar de prijs voor mooiste stand in de wacht sleepte): 70 personeelsleden. 8 chefs. En uiteraard: de meest geweldige sushi ooit.

Sterrenregen op Masters of LXRY 2018

Het grote succes van M21, het exclusieve pop-up restaurant dat vorig jaar voor het eerst haar deuren opende, resulteerde in 2018 in nóg meer sterrenchefs. In samenwerking met 19(!) Nederlandse sterrenchefs bracht Masters of LXRY 2018 vier avonden samen met gastheer Carsten Klint maar liefst 34 Michelinsterren naar de beurs. Elke avond werd er gekookt door topkoks als Jacob Jan Boerma (De Leest***), Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), Martin Kruithof (De Lindenhof**), Moshik Roth (&moshik**), Stefan van Sprang (Aan de Poel**), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Bas van Kranen (Bord’Eau*, De L’Europe), Dennis Kuipers (Vinkeles*, The Dylan Amsterdam), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Hotel Okura Amsterdam), Fred Mustert (Fred**), Mario Ridder (Joelia*), Arturo Dalhuisen (The White Room*, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky), Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Erik van Loo (Parkheuvel**), Michel van der Kroft (’t Nonnetje**) en Hans van Wolde (Beluga**).  Een uitzonderlijke line-up van topchefs zorgde daarmee dit jaar voor een culinair wereldrecord op Masters of LXRY 2018.

Meest besproken event van het jaar

Masters of LXRY is de benchmark in de wereld van premium lifestyle. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar. Het is het podium waar vrijwel alle grote spelers uit de luxe-industrie hun noviteiten en primeurs presenteren aan het grote publiek. Tijdens de beurs wordt genoten van een inspirerende dag uit, de nieuwste collecties en unieke stukken, primeurs, heerlijk eten en drinken, bijzonder live entertainment op de vele podia en modeshows van topdesigners.

Spraakmakende primeurs 2018

In december rijdt de allerduurste file aan premium automerken de beursvloer op.Uniek was dat bijna alle grote premium automerken waren vertegenwoordigd en dit podium gebruikten om hun primeurs en noviteiten te introduceren.

Deze editie was er veel aandacht voor real-estate, watersport en vooral voor innovatie.Zo liet Masters of LXRY 2018 een recordaantal elektrische voertuigen zien, van scooters tot auto’s en jachten. Allemaal groen en volledig op de toekomst voorbereid. House of Art startte met een nieuw initiatief waar verschillende grote namen uit de kunstwereld zich verzamelden.

Grootste horlogecollectie van Europa, unieke verzamelstukken

Het vooraanstaande juwelenhuis GASSAN toonde op Masters of LXRY 2018 de nieuwste collecties, de meest unieke exemplaren, primeurs, bijzondere samenwerkingen en echte verzamelstukken. Dit jaar vierde het bedrijf het tienjarig bestaan van het succesvolle Choices by DL (gelanceerd op Masters of LXRY) en presenteerde het als eerste in Nederland de sieraden van het wereldberoemde merk Messika, waarmee Beyoncé onlangs werd gespot tijdens haar tournee. Het is de enige plek waar GASSAN de allergrootste horlogecollectie van Europa laat zien: unieke stukken van wereldmerken als Rolex, Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre, Tudor en OMEGA. Nergens kunnen horlogeliefhebbers hun hart beter ophalen dan hier. En daarbij is het een uitgelezen kans om kennis te maken met de familie achter het beste familiebedrijf van Nederland; ze stonden er ook dit jaar allemaal om je persoonlijk te adviseren.

Charity

Masters of LXRY zet zich al achttien jaar overtuigd in voor goede doelen. Maatschappelijke betrokkenheid is niet alleen een taak van de overheid, maar van ons allemaal. Door de jaren heen heeft Masters of LXRY met verschillende grote en minder grote initiatieven samengewerkt. In 2016 was dit onder de noemer ‘Een knuffel voor Emma’ voor het Emma Kinderziekenhuis ten behoeve van de nieuwe afdeling Neonatologie. De Johan Cruijff Foundation was het doel in 2017 en in 2018 koos de organisatie voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Party’s, borrels en modeshows

Elk jaar wordt Masters of LXRY spectaculair geopend tijdens de VIP-Night, dé party van het jaar. De avond zit vol verrassingen, bijzondere gasten, muziek, dans, bites & champagne. Wie de beurs bezoekt zit net zo makkelijk front row bij modeshows, eet een sterrengerecht of maakt kennis met ‘echte sterren Genius-people’ tijdens Night of the Stars op zaterdagavond.

Business Monday

Op maandag 10 december was het tijd voor de ‘grootste netwerkdag van Nederland’: Business Monday, waar elk jaar alle borrels en small-events op de beurs in het teken staan van netwerken op niveau. Ook de meest charmante netwerklunch voor business-dames vond dit jaar weer plaats; de populaire Leading Ladies Lunch. Heel veel bekende namen, topvouwen uit de wereld van business, media en entertainment, bekende gezichten, heerlijk eten en de zwaarste goodiebag van het jaar. Kijk mee.

Openingstijden 2019

Donderdag 12 december 20.00 – 01.00 uur (invite only)
Vrijdag 13 december 13.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 14 december 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 15 december 11.00 tot 21.00 uur
Maandag 16 december 12.00 tot 19.00 uur (Business Monday)