Al Coro: Italiaanse glamour

dolce vita

Vlak voor het nieuwe millennium werd op de Mediterraanse bodem een schitterend nieuw juwelenmerk gelanceerd met een hoog ‘Dolce Vita’-gehalte: Al Coro. LXRY duikt in de wereld achter de fonkelende stenen van dit Italiaanse merk, dat als credo heeft: “Jewellery doesn’t show what you have, but who you are.” 

familiejuwelen

Al Coro werd in 1999 opgericht door Giuliano Corolli en groeide uit tot het gouden familiebedrijf dat we vandaag de dag kennen. Of zilver of witgoud, wat je voorkeur ook heeft. Giuliano liet zich vanaf het begin inspireren door iconen als Harry Winston, H. Stern en Helmut Wempe. Het is een rijtje waarbij hij inmiddels kan aanschuiven. Vanaf de oorsprong is de designer gefascineerd door vrouwelijkheid. Dat vertaalde hij naar voluptueuze ontwerpen met veel natuurlijke vormen en een sensueel karakter. De Italiaanse namen van de collecties klinken in elk geval verleidelijk: Serenata, Mezzaluna, Gioia, Dolce Vita, Amori, Riviera, Cielo, Amici, Candy en Amalfi. 

eigentijdse grandeur

Wat de stijl van Al Coro typeert? In het eerste opzicht zijn dat de fantasierijke ontwerpen, organische vormen en het rijke kleurenpalet. Verder is ook te zien dat Al Coro met zijn tijd meegaat, zie bijvoorbeeld de trendgevoelige details zoals lange kettingen, roségoud of de ‘bolletjesring’. Maar ook voor een klassieke pavéring ben je bij dit juwelenhuis aan het goede adres. Net als bij andere high end merken zit de luxe vaak in de details. Zo is ook de binnenkant van een ring vaak afgewerkt met bijzondere patroontjes en andere decoraties. Volgens de Corolli-familie draait het Al Coro-repertoire om ultieme elegantie en geluk. De juwelen zijn dan ook echt bedoeld om een speciaal geluksmoment te vieren.

Al Coro bij Gassan

De juwelen van Al Coro worden in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Gassan Diamonds die ook met de grootste stand op Masters of LXRY aanwezig is. Het grootste premium lifestyle-event van Europa en wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en hier om tickets te bestellen.

P.s. In het weekend van 14 en 15 oktober 2017 a.s. kan je bij Gassan Dam Square kennismaken met de meest uitgebreide collectie noviteiten van Al Coro. Waan je in Italiaanse sferen wanen onder het genot van een hapje en drankje. Meld je nu hier aan.

alcoro.com

Meer Jewels & Watches