Juwelen als inspiratiebron

Niets is wat het lijkt bij de Afternoon Tea in het Waldorf Astoria Amsterdam. Kleurrijke edelstenen, schitterende ringen en oorbellen, niet alleen om naar te kijken maar ook om op te eten. De afternoon tea is geïnspireerd op de juwelencollectie van Choices By DLvan Debora Leeser. De hapjes lijken stuk voor stuk op de echte juwelen. Een ware lust voor het oog maar ook zeker voor de tong!

Bladgoud, Kaviaar en glitters

Patissier Vipin Charly en executive souschef Tomas Bron hebben zich helemaal uitgeleefd in het ontwikkelen van deze sierlijke hartige en zoete creaties: eetbaar bladgoud, intense kleuren en rijke smaken zoals kaviaar en karamel thee met goud en glitters zijn nog maar een kleine greep uit deze eetbare schatkist. LXRY TV was er uiteraard bij om deze heerlijkheden te proeven en een handje te helpen in de keuken. Bekijk onderstaande video.

Eetbare juwelendoos

De Choices By DL Afternoon Tea omvat onder andere hartige heerlijkheden als een hoorntje met tonijn, wasabi en furikake; tartelette met kippenlever en roze peper; ei- en truffelsandwich. Ook voor de zoetekauw is het een walhalla: Onder het genot van een glas champagne of kopje thee kun je je verlekkeren aan de: champagne-frambozenparel, kokos- en bosbessensoesje; madeleine van vijg en honing; financier van mandarijn en pure chocola; cupcakes met viooltjes en gemengde bessen en gouden citroenmerengue taart.

Voor gasten die na de eetbare sieraden interesse hebben in de echte edelstenen en juwelen verzorgt de conciërge van Waldorf Astoria Amsterdameen afspraak bij Gassan Diamonds, waar de collectie Choices By DL wordt geproduceerd en gepresenteerd.

De begeerlijke heerlijkheden van de Choices By DL Afternoon Tea worden tot eind november dagelijks van 15.00 – 17.00 uur geserveerd, op vrijdag tot en met zondag omlijst door live pianomuziek. De prijs is 52,50 euro p.p., inclusief goudkleurige karamel thee, een fonkelend glas champagne en goodiebag. Waldorf Astoria Amsterdam, Herengracht 548. Reserveren: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com; telefoon: 020 – 718 4643.