De stijl van Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker (67) staat bekend als couturier van de (inter)nationale sterren en ontwierp meerdere malen voor de Nederlandse koninklijke familie. Zijn outfits schitterden op de rode loper van Oscar-uitreikingen in Los Angeles, tijdens het filmfestival in Cannes en in America’s Next Top Model, het tv-programma waar hij zelf ook nog eens een ereplaats in de jury kreeg. In 2011 werd de Nederlandse ontwerper zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Benieuwd naar zijn persoonlijke stijl?

Hoe heeft jouw stijl zich ontwikkeld door de jaren heen? Ik blijf altijd trouw aan mijn stijl. Kwaliteit, niet over de top en tijdloos.

Designer van het moment: Nog altijd Dolce & Gabbana.

Wat is je favoriete gerecht en waar eet je dit het liefst? ‘Bresaola rucola e grana’ bij Charleston in Milaan.

Dit nummer zet ik graag op repeatPerfect van Ed Sheeran.

Wat worden de trends voor volgend jaar (in jouw vakgebied)? Reliving the seventies.

(Online)Kledingwinkel waar je altijd slaagt: Ik koop niet online. Als ik ‘onderweg’ wat tegenkom wat interessant is, dan koop ik het. Het maakt niet uit of dat een mooie trui is als het hoogzomer is, of een bermuda in de winter.

Welke app gebruik je voor je inspiratie? Pinterest.

Waar drink je graag champagne? Ik hou niet zo van champagne, ik ga voor prosecco op een Italiaans terras.

Wat typeert jouw kledingstijl? De Addy-look bestaat uit een jeans, een getailleerd hemd en een blazer.

Mijn ultieme droomhuis is: Op het platteland of aan de zee in Italië.

Wat is je signature parfum? Calvin Klein, Eternity.

Dit accessoire is mij dierbaar: De charger van mijn iPhone.

Wat streep je binnenkort af van je bucketlist? Aanzitten bij een staatsbanket.

Wat is jouw ultieme #LXRYmoment? Na mijn eerste grote show in Rome had ik een diner met mijn medewerkers op het dakterras van een Romaans hotel. Een lange Italiaanse tafel en the night was long

Ook dit jaar is Addy van den Krommenacker weer te bewonderen met een couture show tijdens Masters Of LXRY. De grootste premium lifestyle beurs van Europa vind plaats van 7 t/m 11 december. Klik hier om erbij te zijn.

Fotografie: Kelvin Yeung

Meer People & Finance