Aan tafel met Victor Reinier

lxry luncht met victor reinier

Tijdens een serie culinaire ontmoetingen schuiven stuntproevers de Gooijer & Kappelle voor LXRY Magazine aan voor een uitbundig noenmaal. Gast aan tafel is telkens een coryfee met een verrassend lunchverhaal. Dit keer deelt het dolle duo de dis met Victor Reinier in Tante Koosje, Loenen aan de Vecht. Het restaurant staat bekend om een zeer sterke cuisine en gezelliger sfeer. Maître Robert-Jan Smeding en chef-kok Roland Veldhuijzen wachten LXRY en Victor op in vol ornaat en serveren een aantal bijzondere gerechten, zoals gegrild Fries suikerbrood met eendenlever, krokante trekdrop en twaalf jaar oude aceto balsamico.

“nee dank je, joop”

Victor Reinier belandde op humoristische wijze in het TV-vak. “Ik deed een opleiding in New York. Werd ik gebeld door Joop van den Ende voor een rol in spijkerbroek. Ik dacht eerst: spijkerbroek? Nee, ik doe geen commercials. Maar het bleek een serie, en die heette Spijkerhoek! Zo ben ik op tv beland.”

stuntman

Twaalf jaar lang schitterde de Nederlandse acteur als Inspecteur Vledder in de razend populaire politieserie Baantjer. “En het gekke is: die bestaat echt, Dick Vledder. Trouwens Prins, Keizer en Buitendam bestaan ook.” Inmiddels staat er ook twaalf jaar Flikken op zijn cv. Als protagonist maar ook als scenarist en regisseur. En de stunts? “Heb ik vaak zelf gedaan. Ik was gek op dat stuntwerk. Maar nu niet meer. (…) Laatst moest ik in een dakgoot springen. Ik dacht: dat haal ik wel. Nou, vergeet het maar. Ik scheurde mijn achillespees.”

cowboys op de veluwe

Maar behalve die vaste rol heeft Victor nog meerdere plannen. “Ik wil graag een film maken over cowboys… Op de Veluwe. Denk aan een beetje kneusachtige kerels, die wel kunnen paardrijden. (…) Uiteraard speel ik zelf de hoofdrol.” Zelfspot alom, dus. Maar zoiets als The Roast ondergaan? Niks voor mij. Je laten beledigen door een stel tweederangs figuren. Of meedoen om zelf te mogen roasten. Nee joh, dat is negatief. Ik ben wel van de Amsterdamse humor, maar dit gaat mij te ver.”

Het volledige interview vind je in het magazine, hier te bestellen.

Tekst: Floris Kapelle & Rijk de Gooijer | Fotografie: Esther Quelle

Meer People & Finance