People & Finance

Aan de lunchtafel met Philippe Geubels

Een balans tussen haute cuisine en een prettig gesprek, wie wil dat niet? Tijdens een serie culinaire ontmoetingen schuiven stuntproevers De Gooijer & Kappelle aan voor een uitbundig noenmaal, met telkens een gast aan tafel met een verrassend lunchverhaal. Dit keer schuift de bekende Vlaming Philippe Geubels aan en vertelt zijn verhaal.

Tekst: Floris Kappelle & Rijk de Gooijer
Beeld: Esther Quelle
Redactie: Nathalie Wittendorp

Even onder Antwerpen, in het plaatsje Duffel, in het befaamde restaurant Nuance, bekroond met twee Michelinsterren, houden ze halt. Kort erna zwaait de deur open, en verschijnt de BV’er Philippe Geubels. Met een brede grijns op zijn gezicht neemt hij plaats.  De mannen zijn het erover eens dat Belgische koks de beste ter wereld zijn. Philippe voegt hieraan toe dat dat komt doordat Belgen bourgondisch leven.

Philippe ontpopt zich als ervaren lekkerbek: ”Thuis sta ik graag in de keuken. Als er volk komt, wil ik wel mijn best doen.” Het liefst begint hij ’s middags al met het koken. ”Alleen het plannen van de boodschappen kan beter, we halen pas iets als we het nodig hebben. Dat maakt mij heel ongelukkig: om vandaag al te weten wat we morgen gaan eten.” Ondertussen arriveren de amuses. Alles is van zeldzaam niveau, dus het is moeilijk om te kiezen welke de lekkerste is.

Al jong stond Philippe in de keuken, zijn vader hield van lekker koken. Daarna ging hij naar de Hotelschool. Hij wilde kok worden. Het is zwaar werken, en je voelt je nooit thuis. Thuis koken is veel leuker. Toen is hij maar bakker geworden, en dit heeft hij 2 jaar gedaan. Later is Philippe nog wel gepolst als sidekick bij een tv-programma over bakken. Tegenwoordig kennen we hem natuurlijk als presentator en stand-upcomedian in programma’s als Bedankt voor Alles en de Slimste Mens ter Wereld.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Bestel LXRY 37 – Steve Tepas special edition

Wil je meer lezen over het verhaal van Philippe Geubels aan de lunchtafel? Bestel LXRY magazine nu via de onderstaande knop. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 37