Aan boord van de Baglietto Unicorn

superjacht

Het Italiaanse scheepsbouwbedrijf Baglietto kent een filmische oorsprong. Het werd in 1854 door Pietro Baglietto opgericht toen hij zich nog in zijn tienerjaren bevond. Het begon ooit met het bouwen van bootjes in de achtertuin van jonge Pietro. 160 jaar later is het uitgegroeid tot een superjachtenbouwer – waarvan geregeld exemplaren opduiken boven de 100 meter. Sinds 2012 vormt Baglietto een onderdeel van de Beniamino Gavio’s Gavio Group, en produceert het beauties zoals de 54-meter lange Unicorn.

Ontwerp

Het design van Unicorn, vertaald ‘Eenhoorn’, is ontworpen door Francesco Paszkowski. Hijzelf omschrijft het ontwerp als een ‘natuurlijke evolutie van de Baglietto 53, die jaren geleden reeds een succes is geweest’. Het interieur bestaat uit een rechtlijnige doch glam uitstraling met een nadruk op de kleuren zwart, wit, grijs en zilver en veel glimmende materialen en stoffen.

Luxe

Qua uitrusting is het schip van meer luxe voorzien dan de gemiddelde villa in Blaricum: een ‘beach club’-lounge met jacuzzi, een gym, een bridge-deck lounge, bar, eetruimte, bioscoop, kantoor, en uiteraard talloze slaapverblijven en badkamers. Klik op de foto’s om een kijkje te nemen.

Meer Cars & Yachts