7x de mooiste filmlocaties uit Game of Thrones

drakeneieren en ijsmuren

Op zondag 16 juli is dan eindelijk het 7e seizoen van Game of Thrones te zien op HBO. Voor prille beginners waarschuwen wij alvast: spoilers van seizoen 1 en 2 ahead.

De serie kent grote faam. Niet alleen vanwege de spannende plotwendingen, heroïsche hoofdpersonen en duivelse antagonisten, maar ook door zijn visuele beleving. De decors, kostuums en setting hebben een hoog film-gehalte. Het schakelen tussen de verschillende ‘werelden’ zorgt voor een prettige afwisseling voor de doorgewinterde televisiekijker. Want de sfeer van The Higlands is weer compleet anders dan die in het exotische Essos. Om die plaatjes te schieten, vliegt de cast dan ook heel wat af. Van Noord-Ierland tot Marokko en Kroatië… Lees hier de specifieke locaties waar alle spectaculaire scènes zijn opgenomen. Game of Thrones wordt opgenomen op enkele adembenemende omgevingen die een perfecte achtergrond vormen voor de middeleeuwse sfeer van de verhaallijnen. Van het Schots aandoende Winterfell tot het bloemige Highgarden en de bruisende steden van Essos.

het succes

Sinds het begin in 2011 weet de fantasy-dramaserie zijn fans op slinkse wijze te plagen. En dat heeft niet alleen te maken met de langverwachte White Walkers of volwassen draken die inmiddels het formaat van een Boeing 747 hebben bereikt. Want ons geduld wordt vooral op de proef gesteld door het schaarse aanbod aan afleveringen, die nota bene wekelijks stuk voor stuk worden gelanceerd. Niet alleen is de verschijningsdatum drie maanden later dan het gebruikelijke april. Ook zullen we dit keer slechts op 7 afleveringen worden getrakteerd in plaats van 10. De spanning is hoog, zeker na de explosieve slotaflevering van seizoen 6. Battle of the Bastards, kreeg maar liefst een 9.9 op IMDB. Het succes is ongekend. Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke en Kit Harington wisten hun salaris inmiddels dan ook al op te krikken naar €1 miljoen per aflevering. Dat is vergelijkbaar met de loonstroken van de acteurs uit komedieseries Friends, Two And A Half Man en The Big Bang Theory. In totaal bedroeg een gemiddeld aflevering van aflevering 6 nota bene al zo’n €10 miljoen.

LXRY zette de 7 mooiste filmlocaties voor je op een rij, met enkele spoilers voor seizoen 1 en 2.  

Meer Media & Entertainment