Lists & Funfacts

5x must reads
van dit moment

Nu heel Nederland thuis aan het werk is, lijken werkdagen voor sommigen 24/7 door te gaan. Door professionals wordt dan ook aangeraden regelmatig pauzes in te lassen. En hoe kan dat nou beter? Precies, met een inspirerend boek. LXRY heeft de vijf bestsellers van dit moment geselecteerd welke wellicht zullen bijdragen aan jouw ontspanningsmoment.

Tekst: Larissa Schaule Jullens

Elon Musk

Columnist Ashlee Vance biedt een exclusieve kijk in het leven van Elon Musk; de oprichter van Tesla Motors, Paypal en SpaceX. Musk staat voor velen bekend als de meest gedurfde zakenman van dit moment. Zowel zijn grootste successen als donkere financiële dalen worden op een intrigerende manier beschreven. Vance voert onder andere persoonlijke gesprekken met familie en vrienden van de zakenman waarin duidelijk wordt hoe hij zich als persoon heeft ontwikkelt door de jaren heen en ook hoe hij de top heeft bereikt van beste zakenman ter wereld.

Think and grow rich

Dit boek is hét boek als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en het behalen van succes. Inmiddels zijn er al meer dan 70 miljoen boeken verkocht over de hele wereld. Napoleon Hill – een Amerikaanse schrijver die is overleden in 1970 – legt stapsgewijs de strategie uit hoe jij als mens rijk en succesvol kan worden. Rijk worden is een belangrijke bijzaak; het draait er vooral om dat de formule voor een voldaan leven kan worden toegepast op het leven van de lezer.

Yves Saint Laurent Catwalk

Yves Saint Laurent Catwalk is een biografie, historisch verhaal en fotoboek in één. Als lezer kom je oog in oog te staan met de prachtige haute couture collecties door de jaren heen. Van het eerste smokingpak voor vrouwen tot aan de beroemde Ballets Russes collectie. Modellen, catwalk shows en bijzondere accessoires van toen en nu zijn op spectaculaire wijze gefotografeerd. Ook wordt er een kort biografisch profiel van Yves Saint Laurent geschetst en lees je de geschiedenis van dit modehuis.

Auteur Napoleon Hill

Mr Amazon

Jeff Bezos is de oprichter van Amazon. Zijn bedrijf begon in eigen garage en is uitgegroeid tot ’s werelds grootste warenhuis. Brad Stone beschrijft het leven van Bezos als ondernemer en de groei die Amazon heeft doorgemaakt. De ideeën van Bezos achter competitie en innovatie zijn de key tot zijn succes en deze worden gedeeld met de lezer. Ook praat Stone met veel medewerkers van Amazone en krijgt hij een duidelijk beeld van de bedrijfscultuur en de extreme ambitie van Bezos.

Master your mindset: leef je mooiste leven

Michael Pilarczyk biedt vanuit eigen perspectief een kijk op zakelijk succes en persoonlijke groei. Op basis van eigen ervaringen en zijn zakelijke mentor Dan Pena ontwikkelt Pilarczyk het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan. Wat wil je nou echt in het leven? Hoe word je succesvol? Waarom doe je wat je doet? Dit zijn een paar vragen waar hij door middel van theorieën antwoord op weet te geven. Je dromen waar maken en het beste uit jezelf halen is waar Pilarczyk voor staat.

View this post on Instagram

#LeefJeMooisteLeven : "Je wordt wat je gelooft. Niet wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt. Je wordt waar je diep vanbinnen echt van overtuigd bent." Uit de lessen van Boeddha leren we dat wij een weerspiegeling zijn van onze ziel en onze geest. Je gedachten zijn de sturende kracht achter je bestaan. Je verbeeldingskracht creëert je werkelijkheid. Ons geluksgevoel niet afhankelijk is van ons bezit of van wie we zijn. Het heeft alles te maken met hoe en wat we denken. Een juist evenwicht tussen onze materiële, fysieke, geestelijke en spirituele wereld is van groot belang. Dat betekent zorgen voor een gezond lichaam en een heldere geest, én je intenties omzetten in fysieke actie. Napoleon Hill schrijft over de grenzeloze kracht van je gedachten in Think and Grow Rich. En in As a Man Thinketh beschrijft James Allen dat een mens niet aantrekt wat hij wíl maar wat hij ís. Hoe je je voelt, hoe je reageert en je gedrag, allemaal het gevolg van je gedachten en de betekenis die je geeft aan die gedachten. Als je denkwijze de kwaliteit van je bestaan bepaalt, is het dan niet hoog tijd om meester te worden over je mind? Leef je mooiste leven. Download nu gratis mijn E-Boek Design Your Own Life. Kijk op mijn website ✅ link in bio. #MasterYourMindset #DesignYourOwnLife #FotoWilliamRutten

A post shared by MICHAEL PILARCZYK (@mistermindset) on