Lists & Funfacts

5x Stay home tips

Op de 50.000 vierkante meter beursvloer van Masters of LXRY vind je later dit jaar van 10 t/m 14 december naast trends voor het leven buitenshuis, ook genoeg creaties om heerlijk thuis mee te vertoeven. LXRY zet 5 producten van exposanten op een rij, waar je je huis niet voor uit hoeft. Misschien zit er een leuk idee tussen voor als je jezelf even wilt verwennen. Of juist iemand anders die dat nu zo nodig heeft...

Tekst: Mical Joseph

Big Green Egg

De lente heeft haar intrede gedaan en nu we veel thuis zijn, lonkt het buitenkoken vroeg in het seizoen. De Big Green Egg is een kamado uit het luxe segment gemaakt van het allerbeste keramiek, voor iedereen die van puur en mooi eten houdt. Hierbij draait alles om het genieten van zelfgemaakte gerechten. In 1974 werd de kamado geïntroduceerd in Atlanta door de Amerikaan Ed Fisher, die vroeger gestationeerd is geweest in Japan en daar het kamado-koken heeft leren kennen. Oorspronkelijk werd de kamado gebruikt als rijstkoker, maar de Amerikanen hebben er daar een rooster ingemaakt, zodat ze er ook een kip op konden grillen. De Big Green Egg is niet alleen een product, maar een totale beleving en lifestyle. Experimenteer met ingrediënten en gerechten zodat familie en vrienden op een gegeven moment weer kunnen genieten van jouw kookkunsten!

Tea by Arte & Zayne

Thuis = Zen = Thee. Het Amsterdamse theemerk Arte & Zayne heeft unieke theeën van over de hele wereld. Voor de theeliefhebber een walhalla: van kruidenthee tot zwarte thee met verassende smaken én ook nog eens losse thee. De thee is 100 procent biologisch met theebladeren uit onder andere Japan, India en China. Deze bladeren worden gemengd met aroma’s, kruiden, specerijen en gedroogde bloemen. De theeblends nemen je mee naar verschillende plekken op de wereld. De losse theeën worden verkocht in de Arte & Zayne blend store in het centrum van Amsterdam, maar met één klik op de knop kan je de theeën gelukkig ook online via de webshop bestellen. In deze tijd van social distance een fijne luxe.

Products for wellness

Products for Wellness is sinds 2006 dé specialist in de Benelux van luxe massageartikelen, met als één van de topmodellen de Galaxy One. In deze stoel kun je niet alleen heerlijk ontspannen, hij is ook speciaal ontworpen voor het behandelen en voorkomen van klachten. Super fijn nu de massagesalons gesloten zijn. Er zijn tien verschillende massagestanden instelbaar, zoals shiatsu, drukpuntmassage en zelfs massage op het ritme van de muziek die via de geïnstalleerde bluetooth speakers te bedienen is. Of geniet van automatische programma’s zoals ‘Rest en Sleep’, waarbij de stoel zachtjes wiegt. Tot slot houden ingebouwde verwarmingselementen je spieren warm tijdens de massages. De stoel is ideaal voor thuis als je even helemaal wil relaxen.

De Galaxy one stoel

Luucsmo

Heb jij ook zin om je interieur onder handen te nemen en je te laten inspireren? Neem dan een kijkje bij de duurzame, unieke en handgemaakte ontwerpen van Luucsmo. Ambachtelijke meubels van pure materialen waarbij elk proces een eerlijk proces in. De elegante ontwerpen, fijne details en het verhaal erachter maken de meubels uniek. Omdat er in een meubelstuk veel hout zit, kiest Lucas Bes ervoor om voor elk product, groot of klein, een nieuwe boom te planten. Als je al een tijdje verandering van het interieur op jouw lijstje hebt staan, neem dan eens een kijkje op Luucsmo.

Optima Forma Fitness – Waterrower

Thuis trainen is de manier om je lichaam in shape houden op dit moment. De Amerikaan John Duke roeide voor het nationale team van de Verenigde Staten en daarvoor bij Yale, maar kon ’s winters niet genieten van zijn sport door de dichtgevroren rivieren in Boston. Hij ontwikkelde in 1988 een roeimachine die nagenoeg de condities van het water kan nabootsen. Aanvankelijk ontwikkelde hij de WaterRower voor zichzelf, maar er bleken meer mensen geïnteresseerd te zijn in zijn roeimachine. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een internationaal succes. Franklin van der Zijde is fervent sportliefhebber en is sinds 2002 verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van de WaterRower in de Benelux. Het hart van de roeimachine bestaat uit een WaterFlywheel, dat niet alleen voor een variabele waterweerstand zorgt, maar ook een aangenaam geluid creëert. NOHrD werd uiteindelijk het zustermerk van WaterRower en heeft een breed assortiment aan hoogwaardige fitnessapparatuur. Zo ook de NOHrD Wall: een volledig luxe trainingstation met geïntegreerde virtuele trainer waardoor je zelfs in de kleinste ruimtes kunt trainen. Een bezoekje aan de sportschool is nu dus niet meer nodig.