Top Trending: Rihanna ontvangt Humanitarian Award

the only girl in the world

Ze heeft in alle noemenswaardige concertzalen gestaan. En toch verscheen zangeres Rihanna afgelopen dinsdag op een voor haar onbekend podium. In een – voor haar doen – formele verschijning, begaf ze zich in de aula van Harvard University. De wereldberoemde universiteit in Cambridge, Massachusetts, eerde haar namelijk met de Humanitarian of the Year Award. Daarmee is de 29-jarige artieste de eerste vrouwelijke zangeres die deze zangeres in ontvangst nam. Ze mag dus in 2017 geen Grammy hebben gewonnen, maar wel een eervolle vermelding door een Ivy League School.

work, work, work

Van sommige bekende personen zouden we bijna vergeten dat ze, behalve entertainer en trendsetter, een filantropische bijdrage hebben geleverd. Audrey Hepburn zullen we bijvoorbeeld eerder herinneren om haar feilloze stijl dan om haar tomeloze inzet voor UNICEF. En ook RiRi zullen we misschien eerder associeren met haar veelzijdige muziek dan met haar humanitaire daden. De Diamonds-zangeres is bijvoorbeeld zeer betrokken met de maatschappelijke ontwikkelingen van haar geboorte-eiland Barbados. Hier bouwde ze onder andere een behandelcentrum voor borstkanker. Ook ontwikkelde ze de Clara Lionel Foundation Scholarship Program (vernoemd naar haar grootouders). Deze begeleidt Caribische jongeren in hun transitie naar een universiteit in de Verenigde Staten. Ze ondersteunt tevens de Global Partnership for Education and Global Citizen Project. Dit is een campagne die zich inzet voor de educatie van kinderen met een sociale achterstond van 60 verschillende landen.

I made it to harvard

Rihanna gaf een inspirerende ontvangstspeech met de nodige dosis humor. Bij haar opkomst flipte ze pseudo-arrogant met haar haar: “So. I made it to Harvard.” Daarna vertelde ze onder andere: “Toen ik jong was, droomde ik er al van om kinderen over de hele wereld te helpen. Ik had alleen nooit gedacht dat ik ook daadwerkelijk in de positie zou zijn om dat als tiener al te mogen doen.” Vervolgens gaf ze de studenten een paar bemoedigende woorden: “Je hoeft niet beroemd te zijn, of een universitaire opleiding te hebben gedaan. Het begint met je buurman. Help iedereen waar je ook maar kan.” 

Zie hieronder de video van Rihanna’s ontvangstspeech.

Meer People & Finance