3x noviteiten bij de Rolex boutique

Van 5 t/m 7 mei jl. vond de Rolex Noviteiten-tentoonstelling plaats bij Gassan Diamonds. De allernieuwste horloges – voor het eerst te zien in Nederland – werden in de Rolex Boutique getoond.
De bezoekers konden de nieuwste technische hoogstandjes van het Zwitserse horlogehuis Rolex bewonderen die tijdens Baselworld 2017 gelanceerd zijn. Zo waren onder andere de nieuwe Sea Dweller, Datejust 41 en de Cosmograph Daytona zeer populair onder de genodigden.

Sea Dweller

Duiktechnieken die ontwikkeld zijn in de jaren ’50 en ’60 hebben het mogelijk gemaakt om de psychische beperkingen te overbruggen van het gewone duiken. Ze markeerden het begin van een nieuwe fase om oceanen te onderzoeken: de mens kon dieper en langer onder water blijven. De Sea Dweller speelde een zodanig belangrijke rol hierin dat de duikers op diepte konden bijhouden wanneer ze veilig konden ‘ontdrukken’.

De nieuwe Oyster Perpetual Sea Dweller behoudt de heritage van het professionele duikershorloge die exact 50 jaar geleden is ontworpen in 1967. Waterproof tot 1220m, iets vergroot klokwerk van 43mm en natuurlijk voorzien van de laatste technologie, mechanische werken en precisie. Daarnaast heeft deze nu ook de herkenbare cyclops lens bij 3 uur.

Datejust 41

De Datejust van Rolex is het archetype klassieke horloge dat dankzij de veelzijdige functies en het tijdloze uiterlijk altijd herkenbaar blijft. Het horloge is gelanceerd in 1945 en was het eerste waterdichte horloge waarbij je de dagaanduiding in het display ziet.

Vandaag de dag introduceert Rolex de 904L stalen versie van het klassieke Oyster Perpetual Datejust 41 model. Net als de rolesor variant (mix van staal en 18krt wit goud) met een 18krt wit gouden ring. Voor beide versies is er keuze uit diverse wijzer aanduidingen.

Cosmograph Daytona

De in 1963 ontworpen Oyster Perpetual Cosmograph is een horloge geboren voor races. Het heeft een gevestigd record in de wereld van motorsport met dank aan inmiddels vergaarde vertrouwen en prestaties. De ‘Daytona’ heeft een iconische status verworven als het gaat om het best werkende chronografische horloge van de wereld.

Rolex komt nu met drie versies, de 18krt geel goud, 18krt witgoud en de Everose goud (mix van rosé goud met platinum). Alle versies komen met de innovatieve Oyster armband die versterkt is met metaal en de ring van zwart ceramic.

Meer Jewels & Watches