Travel & Experiences

De LXRY List van Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko

Top-5 Travel must goes

Victoria en Lev hebben als gasthoofredacteuren van LXRY #34 samen een prachtige LXRY List samengesteld. Hieronder de Top-5 van hun favoriete vakantiebestemmingen. Benieuwd naar de volledige lijst? LXRY Magazine is vanaf 21 juni verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

1 Rajasthan, India

Vic: ”Een vierweekse autotrip door India was onze eerste lange reis samen. Een van de hoogtepunten vonden we de deelstaat Rajasthan, waar je het idee hebt dat de tijd heeft stilgestaan. De ‘blauwe stad’ Jodhpur, de ‘roze stad’ Jaipur, ‘het Venetië van Rajasthan’ Udaipur en de ‘gouden stad’ Jaisalmer met al hun paleizen, forten en tempels. Een reis door de historie!”

 

 

2 360 Istanbul, Istanbul, Turkije

Lev: ”Dit restaurant biedt 360 graden uitzicht over Istanbul, van de Sint-Antonius kathedraal naar de Bosporus en van de Hagia Sophia moskee naar de Zee van Marmara. In het weekend verandert het restaurant in een club, dan kun je na het diner lekker swingen bij dat mooie uitzicht.”

360istanbul.com 

 

3 Apollo Hotel Amsterdam

Vic: ”Het hotel is onlangs gerenoveerd, waarbij de filosofie van de Belgische ontwerper Will Erens duidelijk zichtbaar is: less is poor – als tegenhanger van de trend in hotelinrichting waarbij vooral rustige kleuren en aardse tonen gebruikt worden. Het design van de kamers, en dan vooral de 34 desginkamers, is uitbundig en kleurrijk, met veel verschillende materialen, varierend van geweven behang, hout, leer, zijde en verschillende soorten tegels. Ook in de gangen komen verschillende materialen en texturen terug. We love it!”

Apollohotels.nl

4 AWAY Spa, Amsterdam

Vic: ”Deze sexy spa in W Amsterdam bevindt zich op een unieke plek: in de kluis van de voormalige KAS-bank aan de Dam, achter een orginele kluisdeur compleet met authentieke grepen en sluitwerk. Gouden details, en zelfs een gouden jacuzzi, verwijzen naar wat er vroeger achter de vierduizend kilo zware deur verborgen lag.”

Awayspa.wamsterdam.com

 

 

5 Bodon, La GrandenBrasserie, Amsterdam

Vic: ”Een relatief onbekende hotspot, maar als je van de traditionele Franse keuken houdt, moet je hier echt naartoe. Probeer vooral de rode garnaal! Ook wat interieur betreft is het smullen”extravagant, met veel marmer, vintage en goud. Een beetje een blend van de jaren vijftig, zestig en zeventig.”

Bodonlagrandebrasserie.com