Wining & Dining

3 x ongekend genieten tijdens Amsterdam Cocktail Week

Maandag 11 maart is Amsterdam Cocktail Week 2019 van start gegaan. 45 cocktailbars in Amsterdam grijpen de gelegenheid aan om te laten zien dat zij de meest indrukwekkende bar met de lekkerste cocktails in huis hebben. LXRY heeft de mooiste (en lekkerste) cocktailbars voor je op een rij gezet.

Tekst: Nathalie Wittendorp

Flying Dutchmen Cocktails

Waar vroeger Odeon zat, is nu Flying Dutchmen Cocktails gehuisvest. Achter deze nieuwe cocktailbar gaan twee heuse sterren uit de cocktailscène schuil; Tess Posthumus en Timo Janse. In 2010 werd Timo benoemd tot Beste Cocktailshaker, in 2015 werd Tess bekroond tot Beste Bartender van Nederland, en in 2018 werd zij benoemd tot Beste Vrouwelijke Bartender van de wereld. De sfeer bij Flying Dutchmen Cocktails is huiskamerachtig. Op het menu vind je hier een evolutie van 6 verschillende cocktails, van vintage naar reuze modern.

flyingdutchmencocktails.com

Door 74

Verstopt in een drukke uitgaansstraat in hartje Amsterdam, vind je op huisnummer 74, Door 74. Een ouderwetse speakeasy, waarbij je bij binnenkomst direct de oude Amerikaanse jazzmuziek hoort. Het interieur is donker en uitdagend. De cocktails zijn klassiek; weinig fruit, veel drank en sappige verhalen. Kortom, Door 74 is representatief aan een klassieke cocktailbar.

door-74.com

 

Tales & Spirits

Sinds de opening in 2012 is Tales & Spirits een razend populaire cocktailbar onder de Amsterdammers. Afgelopen december werd de cocktailbar tot Cocktailbar van het Jaar uitgeroepen. Als dit nog niet bijzonder genoeg is, werd Tales & Spirits ook meermalen benoemd tot één van de Beste Bars ter Wereld met een notering in de World’s 50 Best Bars. Prijswinnende bartenders zijn hier te vinden en maken met plezier de lekkerste cocktails.

talesandspirits.com

LXRY City Amsterdam

Ben je op zoek naar meer hotspots in Amsterdam? Bestel LXRY City Amsterdam. Dit koffietafelboek (€19,95) bevat de nieuwste en beste luxe adressen van de hoofdstad.

LXRY City Amsterdam