Wining & Dining

3 x culinaire hotspots

Culinair ondernemer Carsten Klint heeft een neus voor gastronomische hotspots, nieuwe culinaire initiatieven en smakelijke adresjes in de Benelux. Elke vrijdag is hij te gast in de podcast '1-2-tje met Yves. The GYGS' waar hij zijn 3 beste dinertips prijsgeeft. Deze week zijn dat De Lindenhof, De Bokkedoorns en De Treeswijkhoeve.

Foto: RJR Fotografie

De Lindenhof

Carsten: “De Lindenhof ** in Giethoorn van chef-kok Martin Kruithof (“de varende chef”). Deze topchef resideert met zijn vrouw Marjan alweer 27 jaar in hun mooie restaurantboerderij met grote en fraaie tuin. Het is om jaloers op te zijn. Twee jaar na opening kreeg hij de eerste Michelinster, in 2005 volgde heel terecht de tweede ster. Martin kookt ook iedere editie van het pop-up restaurant M tijdens de Masters of LXRY. De maximale 30 gasten herbergen en de 1,5 meter afstand in acht nemen zijn in zijn zaak geen enkel probleem. Sinds half april is hij weer voorzichtig begonnen. Ze hebben ook in totaal 13 fraaie suites. Wanneer je gaat reserveren, boek dan ook echt het varen met Martin. Hij vaart met je over de wateren rondom Giethoorn, met lekkere gerechtjes en wijnen. Ook laat hij je diverse kruiden en eetbare planten proeven die hij in zijn keuken gebruikt. Dichter bij de natuur kun je niet komen. Je kunt er zelfs ook met de helicopter landen!”

Als je een tafeltje wilt reserveren bij De Lindenhof, kan dat hier!

 

 

De Bokkedoorns

Carsten: “De Bokkedoorns ** in Overveen van Pascal Beeren is een evergreen in het Michelinsterrenlandschap, met een super terras in de duinen en en onlangs geheel nieuwe inrichting. Daar stonden de banken niet voor in de rij en creatief als deze jonge ondernemer is heeft hij het via crowdfunding gerealiseerd: Hij wist een half jaar geleden 60 vaste gasten te overtuigen elk 5.000  euro over te maken. Op deze manier kon Pascal de verbouwing financieren en krijgen zijn gasten hun ’investering’ in drie jaar terug in eten en drinken. Slimme ondernemer”. De Bokkedoorns is ook elke editie van het jaarlijkse pop-up restaurant M tijdens de Masters of LXRY deelnemer. Chef-kok Roy Eijkelkamp draaide de laatste editie zijn hand er niet voor om, om voor 140 gasten een perfect gebraden hazenrug te serveren. Gastheer Peter Bruins, die al 40 (!) jaar werkzaam is bij De Bokkedoorns, zorgt echt voor de warme deken van gastvrijheid. Niets voor niets is hij dan ook dit jaar door Michelin onderscheiden met een award voor zijn uitmuntende werk”.

Als je een tafeltje wilt reserveren bij De Bokkedoorns, kan dat hier!

 

De Treeswijkhoeve

Carsten; “In Waalre vlak bij Eindhoven ligt al 32 jaar de Treeswijkhoeve ** van Dick en Anne Laura Middelweerd. Ook weer natuur: bosrijke omgeving prachtig terras waanzinnig eten natuurlijk. Dick scoort ook enorm met Trees voor Thuis. Een concept dat hij 9 jaar geleden is gestart, 4 dagen per week, en nu zoveel maaltijden heeft gedaan tijdens de 11 weken sluiting. Het is een enorm succes. 3-gangen, slim, gezond en makkelijk voor thuis om af te bereiden. Wat hij ook doet is “eet mee met de chefs”: je kan een maaltijdgerecht bij hem ophalen en dat is hetzelfde als de chefs uit zijn keuken die avond ook eten.  Kost slechts 12,50 euro en vrijdag vega is dé hit. Dick viert dit jaar overigens ook dat hij al 30 jaar de titel Meesterkok mag dragen, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid voor een chef in Nederland”.

Als je een tafeltje wilt reserveren bij De Treeswijkhoeve, kan dat hier!

Elke vrijdag om 17 uur onthult Carsten 3 nieuwe culinaire hotspots tijdens de podcast ‘1-2-tje met Yves. The GYGS’.

Nieuwsgierig? Terugluisteren kan hier.