3 primeurs vanuit de autoindustrie

De Geneva Motor Show is één van de belangrijkste autoshows ter wereld. Van 9-19 maart presenteren bijna alle autofabrikanten hier hun primeurs aan zo’n 700.000 bezoekers. Dit houdt vaak in dat er in de aanloop naar Genève wat minder nieuws is. Toch maken we ons bij LXRY geen zorgen.

Er is altijd autonieuws.

In autoland zijn er altijd ontwikkelingen gaande. Neem bijvoorbeeld de wat kleinere Toronto Auto Show van 17-26 februari. Daar werd voor het eerst een (niet-rijdende) AM-RB 001 aan het grote publiek getoond. Dit resultaat van de samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Advanced Technology gaat nog een echte naam krijgen. En misschien zelfs wel een eigen categorie…

De ultieme hypercar

Het geesteskind van Adrian Newey is qua aerodynamica en styling klaar, maar wordt onderhuids nog doorontwikkeld. De beloofde specificaties zijn spectaculair, en laten huidige supercars en zelfs hypercars verbleken. Dat is op zich geen verrassing, want Red Bull Racing’s Newey is de beste F1 ontwerper van deze eeuw, en in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de auto van Max Verstappen. En als je zo’n man carte blanche geeft om de ultieme hypercar te maken, dan is vuurwerk verzekerd.

Deze Aston Martin komt pas in 2019 uit, maar alle 150 auto’s zijn al verkocht á $ 3.000.000 per stuk. Alleen van de 25 race versies kun je er misschien nog eentje reserveren. Die gaat in ieder geval niet saai worden, want Newey heeft plechtig beloofd dat deze op het circuit minstens even snel is als de LMP1 auto die de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen.

Range Rover en Lexus

Niet alle nieuws brult u tegemoet. Zo teasen Range Rover en Lexus ons bijvoorbeeld met geraffineerder voorproefjes op Genève. Range Rover presenteert op 1 maart de Velar, een model dat tussen de Evoque en de Sport in gaat passen. Deze geavanceerde 4×4 SUV wordt dan vanaf 9 maart aan het Zwitserse publiek getoond. Lexus wacht de persdagen van Geneva af om hun LS 500h te debuteren. Inderdaad met de h van hybride. Lexus is ijzersterk in hybride technologie, en de Multi Stage Hybrid krachtbron van deze nieuwe luxueuze limousine belooft weer veel vermogen en rijplezier.

Meer Cars & Yachts