People & Finance

Het kleurenpallet van Marriët Gakes

Specialist in haarkleur

LXRY gaat in gesprek met Marriët Gakes, eigenaar van salon Marriet Gakes en global colour director van Keune Haircosmetics. ”Ik heb er best lang over gedaan om mijn eerste salon te zoeken. Gelukkig was dat een salon waar ze echt heel veel passie hadden om mooi haar te maken. Daardoor wilde ik meer. Vervolgens heb ik een make-up artist opleiding gedaan en ben ik internationaal allround voor de bladen en shows gaan werken. Op een gegeven moment kwam ik in een salon terecht waar ze heel goed waren in het knippen en stylen van haar, maar niemand was kleurexpert. Daarom besloot ik mijn uiterste best te doen om de kleurspecialist van deze salon te worden. Het werd echt mijn passie.” Inmiddels is Marriët een echte vakneuroot en is het haar doel om klanten zo mooi mogelijk te maken.

Marriët Gakes over Victoria Koblenko

Victoria komt al vijftien jaar als trouwe klant bij Marriët in de stoel terecht. ”Bij Victoria is niets te gek, ze is een kleurkameleon en een prachtvrouw. Georgina Verbaan is ook al jaren mijn vaste klant. Zij is via Victoria bij mij terecht gekomen. Mijn salon zit op de derde verdieping van een pand aan de Herengracht 227, de mooiste locatie ever. Het is een eer dat bekende mensen hier komen. Maar uiteindelijk vind ik het belangrijk dat ik voor iedereen net zo hard mijn best doe.”

Pretty hair

Gakes heeft veelzijdige werkzaamheden. ”Het maatwerk is het leukste aan mijn vak. Ik houd de trends nauwlettend in de gaten, maar het belangrijkste is dat je kijkt wie er in je stoel zit. Wat past er, wat is de onderhoudsfrequentie en wat doe iemand ’s ochtends aan zijn of haar haar? Naast mijn werkzaamheden in de salon ben ik global colour director bij Keune Haircosmetics. Ik doe shoots en reis met Keune de wereld over om shows te doen en educatie te geven. Die combinatie zorgt ervoor dat ik niet vijf standaard dagen per week in de salon ben. Elke keer dat ik hier de sleutel in de deur doe, heb ik echt weer zin om mooi haar te maken.”

LXRY Magazine #34

Benieuwd naar het volledige artikel? In LXRY Magazine #34 kun je het volledige interview lezen. Hierin licht Marriët Gakes uitgebreid toe wat haar beroep nog meer inhoudt. Ook kun je in haar LXRY Paspoort haar favoriete adresjes en LXRY Tips vinden. LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en is te bestellen via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Tekst Merel Zoet | Fotografie Milan Kaine

Marrietgakes.nl | Keune.com