Wining & Dining

LXRY by Vic en Lev: Top-5 Best Restaurants

De geheime restaurants van Vic en Lev

Koblenko en Levchenko hebben samen een prachtige lijst gemaakt met hun geheime favoriete adresjes. Deze week onthullen we een Top-5 van hun meest bijzondere internationale restaurants. Benieuwd naar de volledige Top-100? LXRY Magazine #34 is verkrijgbaar in de winkels en te bestellen via de LXRY Shop. 

1. HaSalon, Tel Aviv, Israël

Vic: ”HaSalon, dat ‘de woonkamer’ betekent, is gelegen op een industrieterrein in Tel Aviv en alleen op woensdag en donderdag open. Dit restaurant van celebrity chef Eyal Shani is niet alleen de plek om de lokale keuken te proberen, het is ook een echte experience. Als om elf uur ’s avonds de salie in de fik gaat en alle gasten op de tafels dansen, snap je waarom.”

2. The Life of Wonderful People, Kiev, Oekraine

Lev: ”Hier komen mensen van de andere kant van de stad naartoe om lekker te ontbijten. Het is de hotspot voor ontbijt in Kiev. En ook de plek om je Instagram account aan te vullen. Het is een bar met heel hoge plafonds, de binnenruimte werd gebouwd in de tijd van de tsaren. Ze hebben daar pap, gemaakt met kokosmelk, lijnzaad en geraspte kokos. Echt superlekker.”

3. LAN Club, Beijing, China

Vic: ”In dit door Philippe Starck ontworpen restaurant, dat gevestigd is in de LG Towers in Beijing, vormt eye candy  het hoofdmaal. Je kijkt je ogen uit! Schilderijen aan het plafond, de kroonluchters, de gouden stoelen… En ook de mensen; dit is een plek om te zien en gezien te worden. En ook om lekker te eten, van sushi tot aan Chinese delicatessen.”

4. Ugolek, Moskou, Rusland

Vic: ”Alle gerechten in Restaurant Ugolek in Moskou worden bereid op een houtskooloven, waardoor ze een rokerige smaak hebben. Het interieur sluit hierop aan, met houten tafels en open haarden. Gezellig, goede bediening en een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Reserveer wel ruim van tevoren, want het is een populaire plek.”

Ugolek.moscow

5. Issaya Siames Club, Thailand

Lev: ”Dit restaurant van chef Ian Kittichai staat nr. 21 op de lijst van Asia’s 50 Best restaurants 2018. Behalve dat je hier geweldig modern Thais kunt eten, is het bovendien een van de weinige restaurants met een tuin in de drukke stad. We boeken soms expres een overstap in Bangkok om hier te kunnen eten. Thais op het hoogste culinaire niveau!”

Issaya.com