Art & Design

Peter Lindbergh fotografeert beeldschone Douglas campagne

Cara Delevigne en Amber Valletta in de hoofdrol

Beautyketen Douglas pakt flink uit met hun nieuwe campagne genaamd Do It For You. Supermodellen Cara Delevingne, Amber Valletta, Alexa Chung, Lineisy Montero, Jon Kortajarena en de Duitse influencer Caro Daur zijn door niemand minder dan de iconische fotograaf Peter Lindbergh vastgelegd in zijn kenmerkende zwart-wit fotografie.

Volg je eigen weg

Met de Do It For You-campagne wil de winkelketen het zelfbeeld van de moderne vrouw versterken en hen aanmoedigen zich geen schoonheidsidealen te laten opleggen, maar juist hun eigen weg te kiezen. De zwart-wit foto’s van Lindbergh focussen op natural beauty en individualiteit.

Campagnebudget van 10 miljoen Euro

Naast deze nieuwe campagne komt Douglas ook met een nieuwe look and feel en bijbehorend logo. Je kunt je voorstellen dat het allemaal wat mag kosten; vijf supermodellen en een top-fotograaf. Het gerucht gaat dat het budget om en nabij de 10 miljoen euro moet liggen.

Expo Peter Lindbergh in LXRY TV

Twee jaar geleden exposeerde fotograaf Peter Lindbergh in de Kunsthal in Rotterdam. Irene van de Laar deed voor LXRY TV verslag van de opening waar onder andere topmodellen Cindy Crawford, Lara Stone, Amber Valletta en Eva Herzigova aanwezig waren.

Foto: Peter Lindbergh voor Douglas