Cars & Yachts

Lexus LC 500 car report

Luxus by lexus

Lexus is wereldkampioen auto’s bouwen, alleen sloeg de vormgeving in Europa moeilijk aan. Sinds kort is het Japanse luxemerk echter op de goede weg. De nieuwe LC 500 is qua design zelfs een schot in de roos.

OOGVERBLINDEND

De LC 500 is met afstand het allermooiste dat we ooit van Lexus hebben gezien. De vloeiende, puntige vormen die bij andere modellen onnodig en geforceerd overkwamen, vallen hier helemaal op hun plaats, om samen te komen in een oogverblindende verschijning. Dat moet ook: Lexus ziet de LC als het begin van een nieuwe periode, waarin ze auto’s maken die niet alleen met het hoofd, maar vooral ook met het hart worden gekocht. Lexus is een Japans automerk en als je de Japanners iets moet nageven, dan is het hun gekte voor technologische snufjes en hun drang tot perfectie.

Een geslaagde missie

In eerste instantie voelt de auto aan als een echte Gran Turismo, een auto voor een dromerige, lome rit naar Saint-Tropez. Uitdagen is niet zijn stijl, maar wanneer het gaspandaal toch wordt gevloerd, zakt de auto niet door het ijs. De sportiefste versie is ook nog standaard voorzien van het Lexus Dynamic Handing System met sperdifferentieel, een stuur met variabele overbrenging en elektrische bekrachting en last but not least meesturende achterwielen. Daarbij is Lexus hard bezig om de hardste noot te kraken: het winnen van de harten van Europese autokopers. Een missie die al voor een belangrijk deel is geslaagd!

LXRY magazine 34

Benieuwd  naar het volledige car report?  Die is te vinden in de editie van LXRY Magazine #34, te koop in de winkels, en te bestellen via de LXRY Shop.

Lexus.nl

Fotografie Milan Kaine | Tekst Erik Kouwenhoven