Interior & Estate

Couturier Claes Iversen slaat nieuwe weg in

Van haute couture naar home couture

Je hebt Milaan,- Parijs,- Berlijn,- London,- New York en Amsterdam Fashion Week. En dan heb je ook nog Amsterdam Home Couture Day. Midzomer worden hier door woonwarenhuis Co van der Horst jaarlijks dé textielnoviteiten op interieurgebied gepresenteerd. Een wervelende show met de nieuwste kleuren, dessins en technieken met internationale allure. Dit jaar als hoogtepunten de samenwerking tussen couturier Claes Iversen en Frankly Amsterdam, creatief duo Studiopepe en het Italiaanse stoffenhuis Rubelli.

Claes Iversen

Couturier Claes Iversen – bekend van zijn creaties voor Máxima, Carice en Doutzen – lanceert zijn collectie unieke wandkleden in samenwerking met het Amsterdamse textiellabel Frankly Amsterdam. Hiermee zet Claes Iversen zijn eerste stap binnen de interieurbranche. De serie wandkleden is vanaf september 2018 te zien in het nieuwe hotel Mercier aan de Rozenstraat.

Cleas: “Vanaf het begin van mijn carrière heb ik altijd gezegd dat ik mijn skills als ontwerper zo breed mogelijk wil inzetten: of het nou om accessoires, een munt of een kunstwerk gaat. Juist de variatie binnen het beroep als ontwerper interesseert mij. Na het stopzetten van mijn ready-to-wear collectie was ik opzoek naar een product die een langere levensduur heeft dan één modeseizoen. In interieur is er geen houdbaarheidsdatum, maar wordt een product toegevoegd aan een bestaande collectie.”

In totaal ontwierp Claes Iversen meer dan vijftig verschillende wandkleden. Een deel dat in zijn eigen atelier is vervaardigd en een deel in samenwerking met Frankly Amsterdam. De wandkleden werden eerst hand-getuft in Europa, waarna ze in het Amsterdamse atelier van Claes Iversen werden afgemaakt door handgemaakte borduursels toe te voegen. Frankly Amsterdam biedt naast de standaardcollectie ook speciale ontwerpen aan op aanvraag. De klant levert een eigen idee of ontwerp aan, wat het label vervolgens uitwerkt tot een one-of-a-kind kleed op maat.

Studiopepe

Na de succesvolle samenwerking voor de ‘Avantgarde’ presentatie bij Co van der Horst en de introductie van de tafelcollectie Wiemer in Milaan brengt STUDIOPEPE nu een collectie ‘home textile’. Een vernieuwende collectie kussens, kleden en poefs onder de naam TARATTAT, exclusief voor Co van der Horst, Uitgesproken, intense naturelkleuren en geometrische experimenten. De stoffen voor deze collectie zijn geleverd door textielpartner Dedar.

Rubelli

Textielhuis Rubelli uit Venetië laat als geen ander zien hoe vooruitstrevend traditie kan zijn. Naast een uitgebreide collectie kussens, spreien en wandbekleding voert het Italiaanse bedrijf ook een meubellijn: Rubelli Casa. Onder leiding van Nicolo Favaretto, de 5e Rubelli textielgeneratie, is de nieuwe Rubelli collectie bij Co van der Horst tot stand gekomen.

De nieuwe collecties zijn vanaf juni 2018 bij Co van der Horst verkrijgbaar.