People & Finance

Drie Vlaamse broers kopen eiland naast Ibiza

Rijkste familie van België koopt eiland bij ibiza van €18 miljoen

Drie broers van de Antwerpse familie Cigrang kochten vorige maand het Spaanse eiland Espalmador. De familie met een geschat vermogen van €1 miljard, vergaarden hun fortuin in de scheepvaart met Cobelfret. Espalmador maakt deel uit van een beschermd natuurpark, bij laagtij wandel je te voet naar het naastgelegen Formentera. Het eiland op de Balearen is bekend onder celebrity’s om de natuurlijke modderbaden en kristalhelder water, zo verbleven onder andere Paris Hilton en de Britse royals William en Kate hier ooit.

Celebrity hotspot met twee villa’s

De broers Jean-Philippe, Michel en Christian betaalden €18 miljoen voor Espalmador van 2,4 vierkante kilometer, dat voor het grootste deel uit openbaar bezit bestaat. En dat is dus precies één van de onregelmatigheden van deze koop, het eiland mag niet bebouwd worden. Het eigendom van de broers bevat gelukkig al twee villa’s, een met vier slaapkamers, en een met twaalf slaap- en acht badkamers.

Interessant feitje: Espalmador is sinds 1932 privé-eigendom. De Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zuster Rosy erfde het eiland van hun Britse grootvader, die het toentertijd kocht voor omgerekend 255 euro. We kunnen Norman en Rosy dus misschien wel verwachten tijdens Masters of LXRY van 6 t/m 10 december 2018…