Travel & Experiences

Carpe Diem: 4x het beste van Frankrijk

Genieten in Frankrijk

De lente is officieel begonnen en Nederland is weer volop in de mood om reisjes te boeken. Om jou te helpen zetten we 4x de beste Franse adressen voor je op een rij. Op zoek naar meer inspiratie? Deze shortlist werd samengesteld aan de hand van de Top 50 Luxe City Hotels uit de LXRY List 2018. Dit premium coffee table book is verkrijgbaar in de Shop. La vie est belle.

LXRY List 2018

1. La Réserve, Parijs
Napoleon III liet dit stadspaleis voor zijn halfbroer bouwen door Haussmann. Pierre Cardin had hier ooit het Maxim’s hotel. En nu is het ’t heerlijke over de top ingerichte La Réserve (denk aan uweel, kwasten en pluche zover het oog reikt). Buiten de gesloten ingang (ja ja, zo exclusief is het hier) wappert een knalrood gordijn. Verder wijst niets erop dat hier überhaupt een hotel is.
lareserve-paris.com

Een exclusiever én duurder hotel zal je in Parijs niet makkelijk vinden.

2. Trianon Palace, Versailles
Okay, de tapijten op de kamers hebben een wel heel erg druk patroon (als je iets laat vallen, vind je het nooit meer terug), maar dat is ook het enige minpuntje in dit fantastische paleishotel uit Hiltons Waldorf Astoria-collectie. De ligging in het park van het optrekje van Lodewijk XIV geeft het en plus een koninklijk tintje.

trianonpalace.com

Een leuke extra in dit hotel is Gordon Ramsay’s inpandige tweesterrenrestaurant.

3. Le Bristol, Parijs

Eerst wat zwemmen op de zesde verdieping (wij trokken er baantjes samen met zangeres Jessye Norman) en dan in de lommerrijke binnentuin, de mooiste van heel Parijs, drie welverdiende Michelinsterren verorberen. Het is eigendom van Dr. Oetker, die van het rijzende bakmeel, wiens exclusieve hotelgroep garant staat voor het beste van het beste.

4. Clarence Hotel, Lille 
Luxe zit hem niet in overdaad. Soms staat juist intimiteit voor je-van-het. Dit kleine Relais & Chateaux stadspaleis biedt luxe met een service non plus ultra, riante suites met uitzicht op de lommerrijke binnentuin en de nieuwe chef Cyril Haberland, die voorheen L’Oison (Château des Reynats) naar een ster tilde, kookt zo subtiel en geraf neerd als maar kan. De huisgemaakte ontbijtmarmelade is het stelen meer dan waard.
clarancehotel.com