Art & Design

Esther van der Sluis: het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Esther van der Sluis is een geboren kunstenares. “Op de basisschool stonden mijn schriften altijd al vol met tekeningen. Mijn moeder is portretschilder en mijn vader maakte vroeger technische tekeningen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Puur door mijn liefde voor keramiek ben ik me daarin gaan ontwikkelen en heb ik les genomen.”

Masters of LXRY

“Mijn ‘Delfts Blauw’ beeld werd als huisstijl gebruikt voor de Design Edition van Masters of LXRY 2017. Uit mijn deelname aan de beurs is een samenwerking met De Hermitage Amsterdam voortgekomen. Zij verkopen inmiddels mijn keramiek.”

Op het randje werken

“Ik ben geselecteerd voor Masterly The Hague 2018. Hiervoor ga ik een object maken waarbij ik bloemen en bladeren vereeuwig in klei, net als de schilder heeft gedaan in olieverf op doek. Deze ‘versteniging’ is een zeer fragiel proces, 90 procent van dit keramiek gaat kapot tijdens de ovenstook. Een bloem of blad brandt volkomen weg in een oven van 1.260 graden. Ik probeer op het randje te werken van wat technisch mogelijk is, dat blijft een uitdaging.”

LXRY paspoort Esther van der Sluis

Lees meer over Esther van der Sluis, haar favoriete adresjes en LXRY tips in het complete artikel in LXRY Magazine #33. LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Tekst: Merel Zoet | Fotografie: Milan Kaine | All-es.nl | Esthervandersluis.nl