Wining & Dining

Paasbrunch: zoete inspiratie van chef Yotam Ottolenghi

Geen paasbrunch zonder zoetigheid

De Paasbrunch is het beste van twee werelden. Ontbijt en lunch ineen, hartig en zoet, warme en koude gerechten. Eieren beschilderen met de kinderen of lekker lang tafelen met vrienden en familie. Chefkok Yotam Ottolenghi helpt je een culinaire zoete twist aan de Paasbrunch te geven.

Bekend om zijn sexy groenterecepten

Yotam Ottolenghi wordt ook wel the man who sexed up vegetables genoemd. Met zijn moderne, op groenten gebaseerde gerechten geïnspireerd door het Midden-Oosten en de mediterrane veroverde de chefkok de wereld. Toch zijn de merengues van zijn hand al jaren zijn handelsmerk. Maar Yotam kan natuurlijk meer dan alleen maar eiwitten en suiker luchtig kloppen.

120 mierzoete recepten voor de paas

In Sweet, het kookboek wat Yotam Ottolenghi maakte met patissier Helen Goh, bewijst hij dat des te meer. Hoewel hij vooraf in het boek benoemt dat hij zich realiseert dat er heersende zorgen zijn over de consumptie van grote hoeveelheden suiker, heeft hij toch gekozen voor een boek met 120 mierzoete recepten. Omdat zijn stijl altijd al heeft gedraaid om overvloed doet hij geen enkele consensus in het boek. Genoeg inspiratie voor je Paasbrunch!

Irene van de Laar ging voor LXRY TV in gesprek met Yotam Ottolenghi en Helen Goh tijdens de boekpresentie van Sweet in restaurant Nacarat.