Cars & Yachts

Lexus LC maakt kans op 2 World Car Awards

Mogelijk prijzenregen voor lexus LC

De Lexus LC is hard op weg om twee prestigieuze onderscheidingen in de wacht te slepen. De onderscheidend gelijnde high-performance sportcoupé is twee keer finalist in de wereldwijde verkiezing 2018 World Car Awards en maakt kans op de titels World Performance Car en Car Design of the Year.

82 autojournalisten in jury

Op 13 april 2018 maakt een jury van 82 gerenommeerde autojournalisten van over de hele wereld bekend of de Lexus LC in de genoemde categorieën gewonnen heeft. Dit wordt gedaan op de New York International Auto Show. Het sensationele design werd eerder beloond met de EyesOn Design Award. Verder werd de LC verkozen tot beste coupé in de verkiezing 2018 UK Car of the Year Awards.

New york international auto show

De autosalon van New York werd voor het eerst gehouden in 1900 en is daarmee het langst bestaande van de Verenigde Staten. Destijds heette het evenement nog New York Auto Show. In 1956 werd besloten de salon op buitenlandse auto’s te richten daar die steeds populairder werden in de VS. De naam werd daarom ook veranderd in New York International Auto Show.