People & Finance

Dit is de duurste chocolade praline ter wereld

International Chocolate Festival

Afgelopen week vond het International Chocolate Festival plaats, in Óbidos, Portugal. Tijdens het festival konden zowel jonge als oude zoetekauwen langs de smalle straatjes van de Middeleeuwse stad proeven van taart, praline en snoepgoed bereid met chocolade. Naast diverse presentaties, chocoladesculpturen en kraampjes om chocolade te kopen, vonden er ook kookworkshops plaats met als basisingrediënt chocolade. Tevens werd de ‘Chocolatier van het Jaar’ en de ‘Internationale competitie voor beste Chocoladerecept’ verkozen.

Duurste praline ter wereld

Twee mannen in uniform bewaakten tijdens dit Festival een wel heel bijzondere creatie. Namelijk een praline in de vorm van een diamant en een vulling van witte truffel, saffraan, vanille uit Madagaskar, gehuld in 23 karaat bladgoud. De luxe praline is gemaakt door de Portugese chocolatier Daniel Gomes en is met een prijs van € 7.728,00 de ‘duurste praline ooit’. De verpakking in de vorm van een kroon, bevat 5.500 Swarosvki kristallen en je krijgt er ook een gepersonaliseerd pincet bij.