Art & Design

Travel: top 3 adressen in België

Het beste van België

In de LXRY List van 2018 vind je alleen het beste van het beste, van over de hele wereld. Het komende jaar zal de LXRY List gericht zijn op de Benelux. Daarom zetten wij de editor’s pick van top 5 adressen in België uit de LXRY List 2018 op een rij. Wat zijn jouw favoriete adressen in België?

1. Delvaux

‘Ceci n’est pas un magasin.’ De nieuwste flagshipstore van het oudste luxehandtassen- merk van België is een must visit. Sinds reis-koffermaker Charles Delvaux zich in 1829 in Brussel vestigde, groeide zijn maison uit tot het handtassenmerk van de Belgische bourgeoisie en koningshuis. Vandaag tart het vermaarde merk, ook wel de ‘Belgische Hermès’ genoemd, de modeconventies met uitdagende versies van klassieke tasmodellen die sterren als Rihanna, Olivia Palermo en Katie Holmes bekoren. DELVAUX.COM

Leuk weetje: Flagshipstore ‘Le 27’ is zelfs voor handtassen- haters een bezoek waard. Tussen de vier meter hoge muren van het herenhuis worden Delvaux’ Belgische roots en savoir-faire in de verf gezet met topdesign van Jules Wabbes, Renaat Braem en Pieter de Bruyne, op de bovenste verdieping wordt het binnenvallende daglicht gefilterd door een art deco glas-in-lood- dakraam, en in de ‘bibliotheek’ bewonderen bezoekers een collectie 20e-eeuws keramiek.

2. Jam Hotel

Weinig hotels kunnen de frase ‘artistiek chic’ echt waarmaken. Het recent geopende designhotel JAM wél. Binnenhuisarchitect Lionel Jadot behield de industriële look van de voormalige architectuurschool, maar bracht ver nde details aan. En wie dat niet kan bekoren, zal zeker genieten van een de excentrieke receptie (gebouwd met gebetonneerde motoronderdelen), gameroom, het dakterras met zwembad en waanzinnig uitzicht over Brussel. JAMHOTEL.BE

The JAM wordt ook wel het hipste hotel van Brussel genoemd. In een mum van tijd werd het zelfs een Instagramhit. Hier is het dus zien én gezien worden.

3. Bea B&B

AirBnB? Vergeet het. Wie iets off the beaten path verkiest, moet naar Bea B&B. Met slechts drie kamers is dit een intieme getaway in het hart van Knokke-Heist. De luxe zit ’m in de verfijnde inrichting van eigenares, interieurdecoratrice en vintageverzamelaar Bea Mombaers. De ruime living oogt speels door een samenspel van grote kussens, een variatie aan stoelstijlen, een open haard en fraaie lichtsculpturen. In de keuken, van de woonkamer afgescheiden door een enorme bar, staan twee moderne Smeg-koelkasten vol Vedett, Jupiler, witte wijn en champagne. En in de kasten en rekken staan natuurhouten schalen en aardekleurig porseleinwerk van Hasami hoog opgetast. Alsof Bea altijd berekend is op veel gasten. En dat is ze ook: “Het is hier de zoete inval, maar daar houd ik van.” BEA-BB.COM

Van kunstenaars tot modeontwerpers en zakenmannen: deze pied-à-terre kent een internationaal publiek. Dat kan liggen aan het feit dat de B&B in verscheidene internationale magazines stond te blinken dankzij het indrukwekkende interieur.

 

Benieuwd naar de volledige BeneLXRY List met maar liefst 50 adressen uit de Benelux? Klik hier om naar de LXRY Shop te gaan.