Beauty & Fashion

Health trend: hoogopgeleiden gezonder en leven langer

Studiebollen leven het langst

Uit recente cijfers van Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat hoogopgeleiden langer leven en gezonder blijven. Zo blijven hoogopgeleide zestigers gemiddeld zes jaar langer vrij van fysieke beperkingen dan laagopgeleiden. Mensen met een hbo- of universitaire opleiding leven gemiddeld ook drie jaar langer.

We worden ouder en blijven gezonder

Sowieso brengen 60-jarigen, ongeacht het opleidingsniveau, in 2040 meer jaren in goede gezondheid door. Er staat hun daarnaast een langer leven te wachten dan hun leeftijdsgenoten van nu. De generatie die nu dertig is, wordt gemiddeld drie jaar ouder dan zijn ouders. Dat betekent dat mannen die in 2040 zestig worden, gemiddeld 86 jaar oud zullen worden – en een vrouw zelfs 89 jaar.

ANTI-AGING

Toch zijn er ook zestigers die nu al de ambitie hebben om jaren ouder te worden dan hun ouders. Neem retail ondernemer Roland Kahn; 65 jaar en samen met een team van anti-aging specialisten uit Los Angeles hard aan het werk om zijn leven zolang mogelijk op te rekken. Hij voelt zich fitter dan ooit. Yves Gijrath zocht hem op in de gym voor LXRY TV.