Art & Design

TEFAF Maastricht: exclusieve kunst op subliem niveau

Early access op TEFAF

Terwijl het publiek nog 2 dagen geduld moet hebben, omringt Irene van de Laar voor LXRY TV zich met gefortuneerde kunstverzamelaars en VIPS tijdens de Early Access Day van TEFAF Maastricht. Op deze dag, als de grootste kunstbeurs ter wereld haar deuren opent, wordt de meeste kunst verkocht. Maar liefst 275 kunsthandelaren tonen duizenden kunstobjecten die van tevoren door een strenge commissie op echtheid zijn gekeurd. De opening van de TEFAF voor genodigden was dit jaar voor het eerst verdeeld over twee dagen in plaats van een dag. Deelnemende kunsthandelaren klaagden namelijk dat de opening meer op een overvol eet- en drinkfestijn ging lijken dan dat er daadwerkelijk kunst werd gekocht.

4 van Goghs

Bijzonder op TEFAF dit jaar zijn de 4 schilderijen van Vincent van Gogh. Zo moet bijvoorbeeld “Stadsgezicht met ophaalbrug”  1,5 miljoen euro opbrengen en een bijzonder stilleven maar 3,5 miljoen euro. Al op de eerste dag waren er zeer veel kunstliefhebbers in de 4 Van Goghs geïnteresseerd. Inmiddels is bekend dat de duurste getoonde Van Gogh “Lilacs”, een klein schilderij waar bloemen op staan afgebeeld, verkocht is een aan privéverzamelaar. De vraagprijs was 7,7 miljoen euro.

TEFAF is nog t/m zondag 18 maart open voor publiek.