People & Finance

Bitcoin: moet je nog instappen of is het te laat?

Sneak Peak LXRY Magazine

In de volgende editie van LXRY Magazine gaan we dieper in op het financiële wilde westen van nu. Speciaal voor de week van het geld mogen wij een kleine sneak peak geven…

Bitcoin, het gesprek van de dag

Al maanden is de bitcoin hét gesprek van de dag. Welke kant rolt de digitale munt op? Moet je nu nog instappen of is het te laat? LXRY sprak drie mannen met verstand van zaken: prof. dr. Jaap Koelewijn, hoogleraar Corporate Finance aan Nyenrode, beleggingsexpert Willem Middelkoop en visionair Yuri van Geest, ambassadeur van de Singularity University.

Digitaal goud

Middelkoop: “De bitcoin is eigenlijk digitaal goud. Waarom? Omdat de hoeveelheid die in omloop is, maar mondjesmaat te verhogen is en begrensd is op 21 miljoen. Om wiskundige redenen kunnen het er nooit meer worden. Dat is de aantrekkelijkheid.”

Transacties van de toekomst

Koelewijn: “De bitcoin zou een instrument kunnen zijn waarmee we in de toekomst transacties in de meest ruime zin van het woord gaan verrichten. Daarbij gaat het vooral om de achterliggende technologie. Een munt is wat wij met elkaar afspreken.”

Moet je nu nog instappen of is het te laat?

Koelewijn, Middelkoop en van Geest geven hun uitgebreide mening in LXRY Magazine #33. Wil jij deze editie als eerste ontvangen? Klik hier voor de exclusieve pre-order.