Travel & Experiences

Travel: top 5 luxesteden

Luxesteden

Van 6 t/m 10 december 2018 zal Masters of LXRY weer plaatsvinden in de RAI Amsterdam. Het meest prestigieuze premium lifestyle evenement van Europa wordt ook wel een pop-up luxestad genoemd. Tot het zover is zullen we het moeten doen met de bestaande luxesteden. En speciaal voor de week van het geld zetten we de top 5 op een rij. Wil je de top 25 zien? Je kunt de top 25 luxesteden in LXRY List 2018 vinden. Klik hier om naar de LXRY Shop te gaan.

1. New York

Jay-Z en Beyoncé wonen er, Madonna heeft er een huis… Er leven meer miljardairs in New York City dan in welke stad ook, zo blijkt uit onderzoek door het Martin Prosperity Institute. De meesten daarvan zijn werkzaam in de fashion of detailhandel. New York is immers een modehoofdstad, waar een aantal van de belangrijkste events in de industrie wordt georganiseerd. Zie bijvoorbeeld het Met Ball, ofwel ‘de belangrijkste avond van de mode- wereld’. In NYC vindt men bovendien het beste restaurant ter wereld volgens The World’s 50 Best Restaurants 2017, namelijk Eleven Madison Park. Dan de musea, The High Line, de iconische plekken, de parken, de winkelgebieden, de hotels, de roofbars… En niet te vergeten de bruisende energie die door de straten pompt.

2. Dubai

Dubai is het middelpunt van de Arabische zakenwereld en de stad van superlatieven. Het kan bogen op het hoogste gebouw ter wereld (Burj Khalifa), het grootste winkelcentrum (Dubai Mall), het meest luxueuze hotel en het eerste bovendien met zeven sterren (Burj al Arab), en de ‘rijkste race ter wereld’, The Dubai World Cup, waar een geldprijs van 27 miljoen euro voor het oprapen ligt. Niet té ver weg, volop zon en een heleboel grenzen te verleggen.

3. Tokio

Tokio maakt faam als de grootste stad van de wereld. Volgens de voorspellingen van de Verenigde Naties zal het in 2030 meer dan 37,2 miljoen inwoners tellen. Toch spenderen de vermogenden steeds minder aan grote, protserige woningen en steeds meer aan bijzondere ervaringen. Je komt ze tegen winkelend in het chique Ginza, relaxend in de meest bekoorlijke spa’s met de beste wellness- behandelingen… En in fine dining restaurants, waartoe ze volop keuze hebben. Tokio is de culinaire hoofdstad van de wereld: er zijn maar liefst 227 sterrenrestaurants te vinden, met in totaal 302 sterren (meer dan welke stad ook). Koplopers zijn Narisawa en Den, respectievelijk 18e en 45e op de 2017-lijst van beste restaurants ter wereld.

4. Singapore

Dit stadsstaatje vormt een perfecte uitvalsbasis om te reizen naar andere landen in het levendige Zuidoost-Azië, het is het hele jaar door zomer, op zo’n klein eiland is alles binnen vijftien minuten bereikbaar, en óók belastingtechnisch is het een paradijsje. Sinds 2008 vindt er jaarlijks de Grand Prix van Singapore plaats. Een avondrace, want gehouden na het invallen van de duisternis. Het circuit ligt uitgerold over de straten van Marina Bay en wordt voor de gelegenheid compleet verlicht met schijnwerpers. De basis ligt bij het luxe vijfsterren Marina Bay Sands Hotel, dat de trotse eigenaar is van de grootste infinity pool die je op een dakterras kan vinden. Het hotel huisvest een aantal van de beste restaurants in de stad, waaronder André (14e op de lijst van The World’s Best Restaurants 2017), Gordon Ramsay’s Bread Street Kitchen en CUT van Wolfgang Puck.

5. Miami

Miami is bij uitstek het woongebied voor beroemdheden als Pharrell Williams, Anna Kournikova en Enrique Iglesias. Elke dag is het zomer, de kunst viert er hoogtij (Miami Art Basel), er zijn volop leuke hotels (Delano, The Setai, The Villa by Barton G), stranden en tenten (Nikki Beach) om de hoek, nachtclubs (Mansion, LIV) en restaurants (STK, Cipriano, Zuma). Op Fisher Island en het exclusieve terrein van Indian Creek, ook wel bekend als de ‘Billionaire Bunker’, beschikken de happy few over hun persoonlijke toevluchtsoord. Niet voor niets worden beide 24 uur per dag streng bewaakt. Indian Creek kan alleen via een privébrug worden bereikt en Fisher Island is uitsluitend per boot toegankelijk. Staat je naam niet op de lijst, dan is de kans klein dat je binnenkomt. En staat je naam wel op de lijst, dan heb je waarschijnlijk geen bescheiden kapitaal geïnvesteerd. Een willekeurige greep: in augustus 2012 werd nummer 3 op Indian Creek voor 42 miljoen euro verkocht.