Beauty & Fashion

De ondernemers: Second Stage Vintage

Pre-loved luxury designeritems met een verhaal

De vrouw van nu koopt steeds vaker items van pre-loved luxury designerlabels via online platforms. Het zijn items met een verhaal, die normaal gesproken verborgen blijven. Elisah Baijens en Vera Luijendijk, oprichters van Second Stage Vintage, brengen daar verandering in. De haute couture van dit online platform is afkomstig uit de kast van bekend Nederland. En de dames hebben als missie om de items inclusief verhaal te behouden en door te geven. Het toppunt van uniciteit!

Wat was je eerste (bij)baan: Luijendijk: Ik begon erg jong met werken. Toen ik vijftien was begon ik met modellenwerk en op mijn zestiende woonde ik voor het eerst by myself in het buitenland.

Baijens: Mijn eerste baantje was stallen uitmesten op een manege, van korte duur want het leverde mijn eerste hernia op. Daarna ging ik tijdens mijn studie Media en Cultuur bij Radio 10 Gold aan de slag op de redactie van een showbizz programma. Daarna startte ik mijn eerste bedrijf: Paardenlimozien Paardentaxi.

Hoe kwam je op het idee om dit concept te beginnen?

Luijendijk: We zijn begonnen met de kleding van Liesbeth List, de moeder van Elisah. We mochten haar artikelen verkopen via Ebay. Dit vonden wij erg zonde, omdat het verhaal en de geschiedenis van het kledingstuk zo verloren gaat. We hebben veel connecties op gedaan bij premières en andere netwerkgelegenheden en een paar maanden later zijn we geopend met artikelen van een handvol BN’ers. Daardoor zijn we vanaf de officiële opening in februari 2015 behoorlijk gegroeid.

Favoriete designer of all times:

Luijendijk: Yves Saint Laurent, hij introduceerde power kleding voor vrouwen in 1966 in de vorm van “power suits”.

Favoriete parfum: 

Baijens: Ik wissel per gelegenheid. Calvin Klein Eternity voor zakelijke ontmoetingen, Privé draag ik Givenchy Dahlia Divin en Dior Addict als ik op de sexy toer ga 😉

Trends in het vakgebied: 

Luijendijk: We zien dat ensembles en suits weer helemaal terugkomen. En matchende prints krijgen bonuspunten.

Favoriet adresje:

Luijendijk: W hotel Lounge in Amsterdam. E: Restaurant La Provence in Driebergen.

Ultieme #LXRYMoment:

Baijens:  Je kunt alles hebben in het leven, maar uiteindelijk ervaar je luxe van binnen uit. Luxe zit voor mij in het genieten van het leven, mooie momenten delen met vrienden en af en toe op onverwachte momenten het leven vieren met een fles Veuve Clicquot.

Secondstagevintage.nl