Beauty & Fashion

LXRY TV: inspirerend interview met powervrouw Marlies Dekkers

internationale vrouwendag

Ieder jaar op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, bij uitstek dé dag voor iedere powervrouw om haar stem te laten horen. Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Internationale Vrouwendag is in de 20ste eeuw ontstaan toen vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. Inmiddels is wettelijk vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. In werkelijkheid zijn vrouwen wereldwijd vaak nog steeds achtergesteld ten opzichte van mannen.

powervrouw

Dit jaar viert Marlies Dekkers het 25-jarig jubileum van haar lingerielijn. Marlies is een echte powervrouw én feministe. Nadat ze de kunstacademie afgerond heeft beseft ze zich de beladenheid rondom het vrouwenlichaam. Het stereotype in de jaren 90 was om van vrouwen een lustobject te maken en dat zette haar op scherp. Met haar ontwerpen vertelt ze een belangrijke boodschap, namelijk dat vrouwelijkheid en feminisme perfect samen gaan!

LXRY TV presentatrice Irene van de Laar in gesprek met Marlies dekkers