Jewels & Watches

Het IWC horloge bestaat 150 jaar

in 1883 eerste digitale horloge

In lang vervlogen tijden werd het eerste ‘digitale’ zakhorloge ontworpen door de Oostenrijkse Josef Pallwebber. Het lukte hem al in 1883 om als eerste de cijfers op een horloge te laten verspringen, zodat zonder wijzers de tijd kon worden afgelezen. Door het Zwitserse International Watch Company, kortweg IWC, werden er in twee jaar tijd meer dan 15.000 Pallwebber pocket watches geproduceerd en the rest is history.

IWC viert jubileum met sterrengala

IWC viert dit jaar haar 150-jarig jubileum en dan mag een jubileumcollectie uiteraard niet ontbreken. Tijdens Salon International de la Haute Horlogerie in Genève werd al eerder dit jaar de Jubilee Collectie tijdens een gala gelanceerd in aanwezigheid van sterren als Cate Blanchett, Bradley Cooper, James Marsden, Adriana Lima en Karolína Kurková.

jubilee horloge collectie

Deze collectie bestaat uit 27 limited editions. De stalen IWC Portugieser Chronograph Edition 150 Years is gelimiteerd tot 2.000 stuks. Het horloge heeft een blauwe wijzerplaat met gerhodineerde wijzers en is voorzien van uren, minuten, kleine seconden en een chronograaf.  De diameter van de kast meet 41mm en de kasthoogte is 13.1mm. De Portugieser Chronograaf  150 Years wordt aangedreven door het 69355 calibre, een manufactuur IWC uurwerk, met gangreserve van 46 uur. Dit model wordt geleverd op een zwarte alligator band.

Salon amsterdam de la Haute Horlogerie

Van 8 t/m 10 maart toont IWC haar Jubilee Collectie tijdens de Salon Amsterdam de la Haute Horlogerie bij Gassan Diamonds. Vanaf april is de Jubilee Collectie te koop.

Kijk hier voor de jubileumvideo van IWC met horlogeontwerper Kurt Klaus in de hoofdrol.