Lists & Funfacts

Sybaris: het beste zeiljacht van 2017

Prestigieus zeiljacht

Het allerbeste zeiljacht van 2017 heeft een prijskaartje van 88 miljoen euro. Het is de winnaar van van een hele reeks prestigieuze prijzen. De jury van de World Superyacht Awards was vooral onder de indruk van de zeileigenschappen van Sybaris.

Goed zeilen en vertoeven

Jachtontwerper Philippe Briand heeft veel computermodelproeven gedaan om te komen tot een optimale configuratie van zeilen, masten, rompvorm en tuigage. Ook bij weinig wind zeilt Sybaris vlot. Goed zeilen, maar ook goed toeven aan boord in de grote salon in de kajuitopbouw of in de lounge seats op voor- of achterdek. Traptreden zijn als zwevende elementen gevat in glas. Er zijn ruime suites voor 12 gasten, maar de eigenaarshut over de volle breedte van 13 meter spant de kroon. Eigenaar Bill Duker onthulde in een interview dat hij het jacht liet bouwen om, na herstel van een ziekte, elke dag van het leven te genieten. Sybaris was de naam van een Oud-Griekse stad in Zuid-Italië die bekendstond om haar extatische feesten.

Wil je meer jachten zien? Dit artikel komt uit de top 25 Superjachten in LXRY List 2018, klik hier om naar de LXRY Shop te gaan.

Tekst: Hans Buitelaar | Philippebriand.com